You are currently viewing Ντροπή στο ΑΠΘ που κιότεψε- Απαράδεκτη  η σιωπή της Ιεραρχίας! Να θυμούνται ότι μετά  απ´αυτό τα χειρότερα έπονται!

Ντροπή στο ΑΠΘ που κιότεψε- Απαράδεκτη η σιωπή της Ιεραρχίας! Να θυμούνται ότι μετά απ´αυτό τα χειρότερα έπονται!

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Άθλιοι και βρώμικοι άνθρωποι, αχάριστοι απέναντι σε οποιαδήποτε προσφορά, υπόλογοι στην ιστορία, μικρόνοες και εμπαθείς, γεμάτοι από μισαλλοδοξία, κομματισμό και αφροσύνη ξιφούλκησαν φανερά κινούντες την πτέρναν κατά ενός αγωνιστή Ιεράρχη της Εκκλησίας μας,ο οποίος έχει αφιερώσει την ζωή του σ´αυτήν.
Ανάξιοι να συλλάβουν και να κατανοήσουν την πορεία ενός ανθρώπου που δεν έχει σχέση με την κομματική τους προσήλωση,τον υβρίζουν και τον λοιδωρούν και παρεμποδίζουν κάθε προσδιδόμενη τιμή στο πρόσωπό του!
Με θλίψη είδα όλες αυτές τις ημέρες τις αντιδράσεις, αλλά και διάβασα τις επίσημες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη ,καθώς και τα πικρόχολα σχόλια των μικρόψυχων ομοϊδεατών του,με αφορμή την απόφαση του ΑΠΘ να ανακηρύξει τον Γέροντα Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο σε Επίτιμο Διδάκτορα.
Διάβαζα τα σχόλια και πικράθηκα! Στάθηκα σε ένα: ΄΄Τί έκανε ο Ανθιμος για να δικαιούται αυτή την τιμή;!» Άκουσον, άκουσον!
Λές και ζητά να τον ανακηρύξει διδάκτορα η ΝΑΣΑ ή κάποια σχολή με την οποία δεν έχει καμμιά σχέση! Έλεος! Έχουν μυαλό αυτοί που αντιδρούν; Καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται;
Το τμήμα μιάς επιστήμης την οποία ο Ανθιμος υπηρετεί μιά ολόκληρη ζωή, πήρε απόφαση να του απονείμει έναν τιμητικό τίτλο που σε αυτή πια την ηλικία, όχι μόνο τον αξίζει αλλά και τον δικαιούται!Το σημαντικότερο είναι ότι δεν τον χρειάζεται για να είναι ο Ανθιμος που είναι! Απλά θα του απονέμονταν κάτι που δικαιούται χωρίς να το χρειάζεται!
Και ποιοί αντιδρούν γιαυτή την απονομή;Όλοι αυτοί που δεν έχουν σχέση με την Θεολογία ως επιστήμη αλλά και με την Ορθόδοξη πίστη.Αντιδρούν αυτοί που λένε ότι είναι άθεοι και δεν πιστεύουν πουθενά. Αλλά αντιδρούν και οι φανατικοί της Εκκλησίας , οι οπαδοί μιας αρρωστημένης Θεολογίας, που θέλει την Εκκλησία μιά “κλειστή κάστα”, χωρίς γνώμη και άποψη για αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο και μακριά από τις άλλες θρησκείες. Όλοι αυτοί οι εκ διαμέτρου αντίθετοι, έχουν άποψη η οποία μετρά στις μέρες μας,περισσότερο από την άποψη των Πανεπιστημιακών που πήραν την απόφαση της τιμητικής διάκρισης.
Θα πει κάποιος, υπερβολές! Όμως αυτές οι υπερβολές, αντικατοπτρίζουν τα αισθήματα της καρδίας κάποιων κατά της Εκκλησίας και των εκπροσώπων της ,που έχουν φωνή και εκφράζουν τις απόψεις των και γιαυτό ενοχλούν! Αλλωστε εκ του περισσεύματος της καρδίας λαλεί το στόμα…
Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό και να μην απαντήσω! Και την απάντηση μου, την θέτω στην δική σας κρίση, φίλοι επισκέπτες αυτής της ιστοσελίδας, μαζί με τους προβληματισμούς μου.
••Και την απευθύνω ασφαλώς και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που επέδειξε δειλία κσι έκανε πίσω,μετά τις άναρθρες κραυγές ενός γκρουπούσκουλου που πνέει τα λοίσθια στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.

••Την απευθύνω όμως, και προς της Ιεραρχία της Εκκλησίας Ελλάδος, η οποία μπροστά σε μιά τέτοια ξεφτίλα σιωπά! Ουδείς Ιεράρχης αντέδρασε, ουδείς είπε μία λέξη, για όλα αυτά που λέγονται και ακούγονται μέρες!
Ούτε κάν οι πανεπιστημιακοί Αρχιερείς δεν άνοιξαν το στόμα τους για να στηρίξουν την απόφαση του ΑΠΘ ή έστω να ….δικαιώσουν τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αν συμφωνούν με αυτές. Αλλά η σιωπή σε τέτοιες περιπτώσεις, είτε είναι είναι πιο εύγλωττη από την αντίδραση, είτε συνενοχή.
Ήθελα να ήξερα που έκρυβαν κάποιοι το μίσος τους για τον Άνθιμο και το βγάζουν τώρα, εις τας δυσμάς του! Ντροπή!!Γιατί θα πρέπει να φτάσει να γίνει 83 ετών,για να του δείξουμε την μικρότητά μας; Θα πρέπει κάποτε να μιλάμε με αλήθειες στο λαό και να ξεσκεπάζουμε αυτά τα γεγονότα.
Γιατί τί άλλο να πείς μπροστά σε μιά τέτοια ξεφτίλα; Λες και για όλα τα δεινά αυτού του τόπου φταίει ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος!!
Λες και ο Ανθιμος είναι εκείνος που έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού! Ο Ανθιμος οδήγησε αυτόν τον λαό στην εξαθλίωση. Ο Ανθιμος υπέγραψε τα μνημόνια, ώστε να αναγκαστεί ο κοσμάκης να έρθει στα συσσίτια της Εκκλησίας στα κοινωνικά παντοπωλεία και στα φαρμακεία. Ο Ανθιμος είναι υπεύθυνος διότι σήμερα η πατρίδα μας,χώρα Αγίων και ηρώων,έγινε περίγελος στα πέρατα της γής!Μία μπορεί να είναι η τιμωρία του για όλα αυτά: να μην του απονεμηθεί ο τίτλος του Διδάκτορος!

Ε, λοιπόν κύριοι των κομμάτων που αντιδράτε, αλλά και σείς οι σούπερ ορθόδοξοι το περιμέναμε αυτό! Ήμασταν υποψιασμένοι ότι θα υπήρχε μία τέτοια αντίδραση!
Το ξανακάνετε, άλλωστε,πριν 15 περίπου χρόνια και στον Μακαριστό Χριστόδουλο! Γιατί τον φοβόσαστε! Τον τρέματε! Βλέπετε, εκείνος δεν ήταν αμίλητος και ούτε παρίστανε τον Αρχιεπίσκοπο.Ήταν ο Αρχιεπίσκοπος!
Και τούτο μπορούν να σας το βεβαιώσουν και να το ομολογήσουν και οι γονείς σας που τον έζησαν τα 10 χρόνια που ήταν στο τιμόνι της Εκκλησίας μας.
Δυστυχώς για σας που βγήκατε από τον κομματικό σωλήνα, Ιεράρχες όπως ο Ανθιμος, που αποτελούν μία φυσική του συνέχεια, είναι “επικίνδυνοι”, γιατί τολμούν να λένε αυτά που πρεσβεύει η Εκκλησία.Δεν κάνουν δημόσιες σχέσεις για να είναι αρεστοί σε όλους, ούτε σιωπούν! Έχουν λόγο και τον καταθέτουν με παρρησία.

Μήπως ο Ανθιμος ξεσηκώνει τον λαό και τον οδηγεί σε διχασμό; Ο Ανθιμος αρνείται να ανεγερθεί σύγχρονο ίδρυμα με χρήματα της Εκκλησίας για το καλό του πάσχοντος συνανθρώπου μας στη Θεσσαλονίκη; Η κ. Φωτίου, υπουργός που ειδικεύεται στα γεμιστά, το αρνείται και δεν αφήνει ούτε τον Πρωθυπουργό να ενδώσει!
Ο Ανθιμος ενοχλεί που ως Ορθόδοξος Ιεράρχης κάνει το αυτονόητο και αντιστέκεται στις παρελάσεις των γκέι και δεν θέλει να γίνει η Θεσσαλονίκη ένα απέραντο και πολυεθνικό… “μπορδέλο”, όπως επιδιώκει- φεύ- ο δυστυχής δήμαρχός της!!
Αντιθέτως! Ο Ανθιμος στέκεται κοντά στον λαό που ποιμαίνει, όταν όλοι οι άλλοι τον έχουν εγκαταλείψει! Ακόμη και κοντά σε αυτούς με τους οποίους διαφωνεί με την στάση ζωής τους, είναι κοντά τους και τους συνδράμει.
Και εάν χρειασθεί και πάλι, παρά το γήρας του, θα πορευτεί τον ίδιο δρόμο με τον λαό μας και ίσως εάν οι περιστάσεις το επέβαλαν ακόμα και την ζωή του θα έδινε για αυτόν τον λαό! Γιατί η στόφα, αυτών των παλαιών Ιεραρχών το λέει η ψυχή της! Δεν είναι ψοφοδεείς, ούτε άψητοι,όπως πολλοί από τους σημερινούς. Είναι αγωνιστές άχρι θανάτου!
Δυστυχώς έκανε πίσω το πανεπιστήμιο για να μην αγριέψει περισσότερο μια δράκα κομματικών! Έκανε το χατήρι τους!
Τόσο κακό έκανε ο Ανθιμος και η Εκκλησία σε αυτό τον τόπο, της αποστασίας και του διχασμού που επνα πανεπιστήμιο δεν μπορεί να τιμήσει έναν Γέροντα Ιεράρχη! Ναί αυτά γίνονται στον τόπο της αποστασίας από όλες τις συνεκτικές αξίες, τα ήθη και τα έθιμα, που για αιώνες διατήρησαν την ιστορική συνοχή του Έθνους, τον διχασμό της πολιτικής ταυτότητας και ιδεολογίας που έφερε στην εξουσία σαλτιμπάγκους δημαγωγούς, που έπεισαν τον λαό πως είναι οι σωτήρες του και την δύσκολη την ώρα, αφού πρώτα τον έστυψαν σαν λεμονόκουπα, τον πέταξαν στην άκρη! Αυτό ξαναζεί η Ελλάδα σήμερα.
Ε, όχι λοιπόν! Αυτή η αχαριστία, θα έλθει η ώρα που θα αντιμετωπίσει δυναμικά την ένδικον μισθαποδοσία!
Μπορεί ο Ανθιμος ως άνθρωπος που είναι κι αυτός, να έσφαλε στα 43 χρόνια που ποιμαίνει το λαό μας στην Αλεξανδρούπολη και στην Θεσσαλονίκη.Μπορεί να λειτούργησε, κάποιες φορές, με λανθασμένες πρακτικές! Αλλά μειοδότης και ρίψασπις δεν υπήρξε ποτέ!

Εύχομαι ειλικρινά,να μην έλθει ποτέ η ώρα, που οι δοκιμασίες του λαού μας, θα αναδείξουν ξανά, στο ιστορικό προσκήνιο, την Εκκλησία μας ως Εθναρχούσα Εκκλησία.
Αν και η κρίση που περνάμε σήμερα, δείχνει την υπεροχή και την χρησιμότητα της Εκκλησίας μας, παρά τις δυσκολίες και τις τρικλοποδιές που της βάζουν!
Ακόμη και αυτή η αντίδραση κατά του Γέροντος Ανθίμου, είναι ένα εμπόδιο για να μην φανεί και να μην ξεχωρίσει η Εκκλησία και οι Ιεράρχες εκείνοι που τολμούν και δεν σκιάζονται να κρατούν ψηλά τις Παραδόσεις μας και δεν αφήνουν τον λαό μας να γίνει βορά της αδηφάγου Παγκοσμιοποίησης!
Γιατί αν συμβεί αυτό που είπα προηγουμένως, θα σημαίνει πως ο λαός αυτός, θα βρίσκεται για μία ακόμη φορά,κάτω από συνθήκες, που η Ιστορία θα ονομάσει ως μία νέα Εθνική καταστροφή…Ό μη γένοιτο, να το ζήσει ξανά τούτος ο τόπος!