Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος σε εκδήλωση για τους κινδύνους του διαδικτύου

Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος σε εκδήλωση για τους κινδύνους του διαδικτύου

Στη δημοτική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στην Ιεράπετρα πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ἑγλήματα στον κυμερνοχώρο-Προφυλάξτε τα παιδιά σας», που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου, η Τοπική Διοίκηση Λασιθίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Ιεραπύτνης, ομιλητής ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Παπαπροδρόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στους ποικίλους κινδύνους του διαδικτύου, στα μέτρα προφύλαξης των προσωπικών δεδομένων από τη δημόσια έκθεση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media), στα μέσα πρόληψης και καταστολής από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας και του σχολείου στη σωστή ενημέρωση, την προστασία και τη θωράκιση των παιδιών από τους κινδύνους του Διαδικτύου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμ. Παπαδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στους σκοπούς της εκδήλωσης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης και τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων ώστε να κατανοήσουν τα παιδιά ότι πρέπει να υπάρχουν όρια και κόκκινες γραμμές για την ασφάλειά τους κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο, καθώς και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, που τόνισε τη σημασία της σωστής ενημέρωσης των μαθητών για το θέμα.

Εκτός από τα τοπικά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, την εκδήλωση παρακολούθησαν ακόμα Κληρικοί της περιοχής, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης των δύο Γενικών Λυκείων της πόλεως, τους οποίους συνόδευαν οι Διευθυντές και οι καθηγητές των δύο σχολείων.