Η επιστροφή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Χοζοβιώτισας με Πολεμικό Πλοίο του Γ.Ε.Ναυτικού στο σπίτι της στην Αμοργό.

Η επιστροφή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Χοζοβιώτισας με Πολεμικό Πλοίο του Γ.Ε.Ναυτικού στο σπίτι της στην Αμοργό.

Στις 30 Οκτωβρίου 2017, μεταφέρθηκε στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών, η Ιερά εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισας προκειμένου να μεταφερθεί με πλοίο της Διοίκησης στην ομώνυμη Ιερά μονή στην Αμοργό. η Ιερά εικόνα με την ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡ¨ΟΠΟΥΛΟ μεταφέρθηκε από την Αμοργό στις 16 Οκτωβρίου 2017 στον Πειραιά και από εκεί στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Βύρωνα μέσα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017».

Το πρωί της 30ης Οκτωβρίου τελέστηκε δέηση παρουσία του Διοικητού Ναυτικής εκπαιδεύσεως, τον Διοικητή Ταχέων Σκαφών, Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, Ναυτών και των πληρωμάτων των πλοίων της Διοικήσεως.

Την Ιερά Εικόνα συνόδευαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Σπυρίδων Δενάξας ο Πρωθιερέας και προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών Πρωτ. Θωμάς Συνοδινός και ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ Δημητρίου Βύρωνα Αρχιμ. Χριστόδουλος Κοτσιφής μαζί με συνεργάτες της Ενορίας του. Μετά την δέηση και της προσφώνησης η Ιερά Εικόνα επιβιβάστηκε του πλοίου ΤΠΚ ΚΡΥΣΤΑΛΙΔΗΣ για να μεταφερθεί στην Αμοργό.