Υπό βροχή ο Μαντινείας Αλέξανδρος άρχισε την σπορά

Υπό βροχή ο Μαντινείας Αλέξανδρος άρχισε την σπορά

Στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας τον μήνα Οκτώβριο, και συγκεκριμένα την Κυριακή του Σπορέως, άρχισε η νέα περίοδος του πνευματικού έργου της τοπικής Εκκλησίας.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Η παραβολή του καλού σπορέως είναι μία από τις γνωστότερες και σπουδαιότερες παραβολές του Κυρίου.

Στην Μητρόπολή Μαντινείας όμως επ’ ευκαιρία της Κυριακής του Σπορέως δεν σηματοδοτείται μόνο η έναρξη του πνευματικού έργου αλλά και των αγροτικών εργασιών στα κτήματα.

Με μπροστάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη σηματοδοτείθηκε η έναρξη των εργασιών που σχετίζονται με την καλλιέργεια της γης, το σπάρσιμο των χωραφιών με διαφόρους καρπούς όπως το σιτάρι, την βρώμη, τον βίκο και άλλα.

Την Τρίτη 30η Οκτωβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος αψηφώντας τον βροχερό καιρό βρέθηκε στο χωριό του και συγκεκριμένα στο Όρος Τσεμπερού πλησίον του Ιερού Ναού της Παναγίας της Τσεμπερούς και προέβη στην σπορά βρώμης και βίκου ( καρπούς προσφοράς εκ της περιφερείας Πελοποννήσου ) με σκοπό τη βελτίωση του βιοτόπου της περιοχής της Τσεμπερούς μιάς και εκεί προστατεύονται πολλών λογιών θηράματα όπως λαγοί, πέρδικες και άλλα άγρια ζώα.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας με την κίνησή του αυτή θέλησε να παροτρύνει και άλλους να δείξουν ευαισθησία για το περιβάλλον άλλα και να βοηθήσουν με αυτό τον τρόπο την διατήρηση της πανίδας στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και σε άλλες περιοχές.

π.Ι.Σ.».