Επιστολή του Κυθήρων Σεραφείμ στον Αρειο Πάγο για την «ώρα του διαβόλου»

Επιστολή του Κυθήρων Σεραφείμ στον Αρειο Πάγο για την «ώρα του διαβόλου»

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ζητά με επιστολή του ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ για την παράσταση «η ώρα του διαβόλου». Ο Σεβασμιώτατος ζητά τη διακοπή της παράστασης και την έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες των συντελεστών.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ

Εν Κυθήροις τη 24η Οκτωβρίου 2017
Αριθ. Πρωτ.: 717

Προς
Την Αξιότιμη κ. Ξένη Δημητρίου
Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Θέμιδος Μέγαρον
Λεωφ. Αλεξάνδρας, 121
115 22 ΑΘΗΝΑ
Fax: 210 641 1523

Αξιότιμη κ. Εισαγγελεύ,
Η θεατρική παράστασις «Η ώρα του Διαβόλου», που προβάλλεται στο θέατρο «Αριστοτέλειο» ή όπου αλλού προσβάλλει βάναυσα, ασεβέστατα και αναιδέστατα το Πανάγιο πρόσωπο του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, καθώς επίσης και της Παναχράντου Μητρός Αυτού, της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας και προσβάλλοντας απαίσια το θρησκευτικό αίσθημα του ευσεβούς Χριστεπωνύμου Πληρώματος πλήττει την συνείδησι και την καρδιά κάθε Ορθοδόξου Έλληνα πολίτη, Κληρικού και λαικού.

Ο θεοσεβής λαός απαιτεί από την συντεταγμένη Πολιτεία και την Δικαιοσύνη της Πατρίδος μας άμεση παρέμβαση και σεβασμό προς τα ιερά και τα όσια της φυλής μας. Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο η όποια θρησκεία να απολαμβάνει της Συνταγματικής προστασίας και η Ορθόδοξη Εκκλησία, η επικρατούσα θρησκεία του Ελληνικού μας Έθνους, να προσβάλλεται κατά ένα τοιούτο χυδαίο και αχαρακτήριστο τρόπο.

Παρακαλείσθε να προβήτε σε άμεση διακοπή των αισχρών αυτών παραστάσεων και να καταλογισθούν κατά τον νόμον οι ευθύνες στους υπαιτίους της αναστατώσεως αυτής του Ελληνορθοδόξου λαού μας.

Μετά τιμής και ευχών
Ο Μητροπολίτης
† Ο Κυθήρων Σεραφείμ