You are currently viewing Ας σιγήσουν οι κάλαμοι των υποτακτικών της Καβάλας, γιατί θάρθει βροχή και μπόρα!

Ας σιγήσουν οι κάλαμοι των υποτακτικών της Καβάλας, γιατί θάρθει βροχή και μπόρα!

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Στην μεγάλη και παλιά ενασχόλησή μου με το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ,πολύ συχνά ήλθα αντιμέτωπος με οσφυοκάμπτες, δειλούς και ανάξιους ρασοφόρους αλλά και με επικίνδυνους κληρικούς, οι οποίοι μπροστά στο συμφέρον τους δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν φερέφωνα για να προστατεύσουν τις ατασθαλίες που διέπραξαν.
Σε μία τέτοια περίπτωση, αισχρής συμπεριφοράς από ευργετηθέντες αναξίους, βρίσκομαι τώρα ασχολούμενος με τα συμβαίνοντα στην Ι. Μητρόπολη Φιλίππων.

Απ´ότι φαίνεται το απόστημα που έχει δημιουργηθεί είναι μεγάλο και καλά θα κάνει ο νέος Μητροπολίτης Στέφανος, να μη διστάσει να μπήξει το μαχαίρι βαθιά στο μεδούλι και να το φτάσει ως το κόκκαλο!Αν δεν το κάνει από την αρχή μετά θα είναι πολύ αργά!
Και ενώ δεν είχα διάθεση να ασχοληθώ, προκλήθηκα από μία υποβολιμαία απάντηση η οποία στην προσπάθειά της να βγάλει αθώες περιστερές τους αυτουργούς των ιερόσυλων αυτών πράξεων, ρίχνει λάσπη σε άλλους! Παλιά γνωστή τακτική. Τους έχουν πάρει πλέον είδηση οι πάντες στην Καβάλα.

Σε δημιουργήματα νοσηρής φαντασίας αποδίδουν οι …υποτακτικοί κάλαμοι των αυτουργών, αυτά που γράψαμε για τις φήμες που κυκλοφορούν μεταξύ του κλήρου και του λαού, ότι έγιναν τέρατα και σημεία αμέσως μετά την κοίμηση του Προκοπίου, στα προσωπικά του είδη.Ενα είδος πλιάτσικου. Μέχρι για μαύρες σακκούλες σκουπιδιών κάνουν λόγο οι περίοικοι του Μητροπολιτικού οίκου, οι οποίοι έμειναν άφωνοι από το ….”εύρος σκουπιδιών που είχε ο Προκόπιος στο κατάλυμά του”.
Και το χυδαίο της γραφής των υποτακτικών έγκειται στην αισχρή διαπίστωσή τους ότι αποδίδουν την πρόθεσή μας να αποκαλύψουμε τα κακώς κείμενα, στην υστερόβουλη δήθεν, πρόθεσή μας να βάλουμε πόδι στην διοίκηση της Μητρόπολης και να επιβάλλουμε τη δική μας γραμμή!! Από εκείνους είναι ο Στέφανος που περιμένει να του πούν τί θα κάνει. Ας μην βιάζονται και θα καταλάβουν πολύ σύντομα.
Όμως,οι πέτρες γνωρίζουν πως παρά τον σύνδεσμό μου με τον Μακαριστό Προκόπιο, μόνο δυό φορές είχα πάει στην Καβάλα και μάλιστα κατά τα πρώτα έτη της ποιμαντορίας του, αν διατηρούσαμε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία και αλληλογραφούσαμε. Επομένως δεν ζήτησα τότε ρόλο που ήμουν νεώτερος και θα ζητήσω τώρα;

Δεν έχω λόγους να μετατρέψω σε λαϊκό ανάγνωσμα την αχαριστία ορισμένων.
Θα θέσω Μ, ωστόσο,μερικά ερωτήματα και περιμένω να απαντηθούν με επίσημη απάντηση εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης.

Αν πληροφορηθώ ότι εξακολουθούν να ισχύουν και να αιωρούνται ως αναπάντητα τα ερωτήματα αυτά , τότε θα προσφύγω στην Δικαιοσύνη με επώνυμη καταγγελία μου προς τον κ. Εισαγγελέα Καβάλας, από τον οποίο θα ζητώ να τα ερευνήσει σε βάθος.
Συγκεκριμένα:

-1. Να μας απαντήσουν που ευρίσκονται οι Αρχιερατικές στολές( πλήρεις και τακίμια- ωμόφορα και πετραχήλια), οι Μίτρες, τα Ιερά Εγκόλπια, οι Σταυροί,οι Πατερίτσες και τα μπαστούνια του αειμνήστου Προκοπίου. Και να μας πούν τον ακριβή αριθμό που έχουν από κάθε αρχιερατικό είδος.Ποιός τα πήρε από εκεί που τα είχε ο Προκόπιος και γιατί;

-2. Βρέθηκαν χρήματα μέσα στο προσωπικό χρηματοκιβώτιό του; Και αν ναί, πόσα ευρέθησαν και ποιός τα έχει;

-3. Πόσα ακριβώς στοίχισε ο Τάφος του αειμνήστου Ιεράρχου; Λεπτομερής απολογισμός.Ακριβές ποσόν για κάθε τι που στόλισε την τελευταία κατοικία του μεγάλου Ιεράρχη(Μάρμαρα, χαράξεις κλπ).

Ας απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά και θα δούμε τις επόμενες κινήσεις μας!

Τέλος θεωρώ αισχρή και άνανδρη την ανάμιξη του Αρχιμ. Παύλου Κίτσου στην δική μας πρωτοβουλία να αποκαλύψουμε τα …σκουπίδια που ευρίσκονται κάτω από το χαλί.
Τον εκκλησιαστικό αυτό άνδρα, τον γνώριζα εξ ακοής από τον αείμνηστο Προκόπιο και τον συνάντησα προσωπικά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του.
Στα ρεπορτάζ που κατέγραφα τις εξελίξεις προεκλογικά, δεν τον αδίκησα ποτέ!
Και με αναπαύει η πληροφορία ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε σε δικό του άνθρωπο ότι αισθάνομαι ότι αυτός ο άνθρωπος αδικήθηκε! Μεγάλη ομολογία που βγαίνει από το στόμα του Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας μας!
Ο νέος Μητροπολίτης Στέφανος, Ιεράρχης με γνήσιο εκκλησιολογικό φρόνημα και μεγάλη παιδεία είμαστε βέβαιοι ότι θα ζυγίσει σωστά τα γεγονότα και με τον τρόπο του θα ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο που δημιούργησε η κόπρος εκ των στάβλων του Αυγείου.
Ας σιγήσουν, λοιπόν, οι κάλαμοι των υποτακτικών….