Με μεγαλοπρέπεια ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Λουκά Λειβαδίων -Χίου

Με μεγαλοπρέπεια ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Λουκά Λειβαδίων -Χίου

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Λουκά από τον ομώνυμο, ιστορικό  ναό Λειβαδίων Χίου- προσφορά στον Άγιο και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα  του  μεγάλου ευπατρίδη και ευεργέτη Χίου Γεωργίου Βούρου.
Στον Μέγα Εσπερινό Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, πλαισιωμένος από πλειάδα ιερέων του νησιού.

Ο Ιερατ. Προϊστάμενος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Χανδρής είχε φροντίσει ώστε όλα  να είναι όπως πρέπει και να τιμηθεί ο Άγιος Λουκάς μεγαλόπρεπα.<<Πάντα ευσχημόνως και κατά τάξιν γινέσθω>>.
Τους χορούς των ιεροψαλτών διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης και Αρχών του Οικουμενικού Θρόνου Δημήτριος Ζαννίκος μαζί με τους ιεροψάλτες του ναού Στέλιο Παντελογιάννη και Ανδρέας Καρακωνσταντής.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία των νέων με παραδοσιακές στολές  από τους δύο δραστήριους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή:από τον “Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Γεώργιο Βούρο” και από την ” Ένωση Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας”. Τα παιδιά αυτά με την παρουσία τους λάμπρυναν την εορταστική μέρα ακόμη περισσότερο  και έδωσαν με την παρουσία τους ένα ηχηρό μήνυμα:  όσο τα παιδιά μας τα ανατρέφουμε με πίστη και προσήλωση  στην Παράδοση και στις αξίες του Γένους μας, τόσο η Ελλάδα μας  δεν έχει να φοβάται τίποτα.