Εκδήλωση για τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών στην Καλαμπάκα

Εκδήλωση για τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών στην Καλαμπάκα

Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία και θέμα: «Τι ισχύει για το μάθημα των Θρησκευτικών – Δικαιώματα και υποχρεώσει γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών».

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Νίτσα Λιάπη άνοιξε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Πόπη Νιαβή και στη συνέχεια ο Γραμματέας του Συλλόγου «Μετεώρων Λιθόπολις» κ. Δημήτριος Λάσκος αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Δικηγόρος κ. Δήμος Θανάσουλας ο οποίος αναφέρθηκε στο Ιστορικό των αλλαγών που επιχειρούνται στο μάθημα των θρησκευτικών από το Υπουργείο Παιδείας.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του ιερέα π. Ιωάννη Ζώτου ο οποίος με απλό και κατανοητό λόγο παρέθεσε τις βασικές αλλαγές που επιχειρούνται στο μάθημα των θρησκευτικών από το Υπουργείο και ανέλυσε τις σημαντικότερες από αυτές. Είπε μεταξύ άλλων ότι δεν χρειάζεται να είσαι ιερέας, ούτε θεολόγος για να καταλάβεις τι επιχειρείται μέσα από τις εκμοντερνισμένες αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών. Είναι ξεκάθαρο ότι αφιερώνουν εσκεμμένα χρόνο μέσα στα βιβλία για το κοράνι, τον αθεϊσμό, το βουδισμό, προτάσσοντας κυρίως τα υποτιθέμενα δυνατά τους σημεία. Το αποτέλεσμα είναι να επιφέρουν την σύγχυση στη σκέψη του μαθητή ο οποίος δεν έχει ακόμη καλά-καλά συνειδητοποιήσει την έννοια της ορθόδοξης παράδοσης.
Ακολούθησε η νομική άποψη του θέματος από τον δικηγόρο κ. Δήμο Θανάσουλα και ερωτήσεις του κοινού.