You are currently viewing Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Όπου λείπει ο Θεός επέρχεται καταστροφή και κατάρα

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Όπου λείπει ο Θεός επέρχεται καταστροφή και κατάρα

Στην όμορφη πόλη της Στυλίδος μετέβη το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τους Αγίους Πατέρας της εν Νικαία Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου.

Ο Ποιμενάρχης αρχικά ιερούργησε και ωμίλησε στον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Αθανασίου και κατόπιν εγκαινίασε το ιδιαίτερα σημαντικό κοινωφελές έργο για της πόλης της Στυλίδος και την Ανατολική Φθιώτιδα, την ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος της πόλεως.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έψαλε πολυμελής χορωδία υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ναού κ. Δημητρίου Κουτσικαρώνη.

 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώταος  ανέλυσε την ακουσθείσα ευαγγέλική περικοπή της παραβολής του σπορέως και χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Ο Λόγος του Θεού αγαπητοί μου αδελφοί οδηγεί τον άνθρωπο εις τον παράδεισο. Σπόρος είναι ο Λόγος του Θεού και αν τον εφαρμόζουμε γεμίζει η ζωή μας χαρίσματα. Μας παραθέτει ο Χριστός και η Εκκλησία τον Λόγο του Θεού και ο καθένας μας ας βάλει τον εαυτό του στην κατηγορία, την οποία ανήκει.

Σήμερα δυστυχώς έχει χαθεί το συναίσθημα, υπάρχει μία σύγχυση, μία δίνη και δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Ο Χριστός και η Εκκλησία διδάσκει τον Λόγο του Θεού. Δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι του κόσμου και μέλη της Εκκλησίας. Εάν κάποιοι θέλουν να είναι άθρησκοι πολίτες είναι διακαίωμά τους, αλλά να μην θέλουν να επεμβαίνουν και στα της Εκκλησίας. Το χειρότερο που θα μπορεί να μας συμβεί είναι να αλλάξει η ζωή μας και να μην είναι πια χριστιανική.  Όπου λείπει ο Θεός επέρχεται καταστροφή και κατάρα. Όσο και να προσπαθεί κανείς να υποστηρίξει μια κοινωνία χωρίς Θεό, θα έρθει η ώρα που αυτή η κοινωνία θα μας εκδικηθεί.

Πρέπει να ακούμε τον Λόγο του Θεού και να τον εφαρμόζουμε γιατί μόνο έτσι θα ισορροπήσουμε. Ο Λόγος του Θεού ανασταίνει και  δίδει δύναμη και αξία στην ζωή του ανθρώπου».

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο Στυλίδος αλλά και τους ευσεβείς κατοίκους της πόλεως για την αμέριστη συμπαράστασή που επιδεικνύουν με κάθε τρόπο προς την μεγαλύτερη μονάδα φιλανθρωπίας της Ιεράς Μητροπόλεως, το «Ίδρυμα Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων Στυλίδος».

Καυχώμεθα διότι έχουμε την αγάπη του λαού μας που στηρίζει τα τρία Γηροκομεία της Μητροπόλεως. Η επίσκεψή σας στο Γηροκομείο και το τρυφερό σας χάδι  δίδει μεγάλη αγάπη και παρηγοριά στους γέροντες. Είναι μια πράξη γεμάτη ανθρωπιά  και από της θέσεως αυτής σας ευχαριστώ πολύ», ετόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του μετέβησαν μετά από πρόσκληση του κ. Δημάρχου στην παρακείμενη πατρική του οικία, στην οποία εδέχθησαν την εγκάρδια φιλοξενία της μητέρας του  κας Βασιλικής Γκλέτσου.

Ακολούθως στις 11:00 στην Κεντρική πλατεία της Στυλίδος ο Ποιμενάρχης ετέλεσε τα εγκαίνια του μεγάλου και ζώσης αξίας για την πόλη της Στυλίδος και για την Ανατολική Φθιώτιδα  έργου,  το οποίο αποπερατώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία. Πρόκειται για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος της πόλεως και την προσαγωγή των λημάτων  στην ΕΕΛ Λαμίας συνολικού μήκους15 χιλιομέτρων.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη για ακόμη μια φορά τον κ. Απόστολο Γκλέτσο και τους συνεργάτες του για την αποπεράτωση αυτού του μεγάλου και σημαντικού έργου και ευχήθηκε ο Κύριος να τους δίδει δύναμη και να τους ευλογεί πάντοτε.

Στην τελετή των Εγκαινίων παρέστη σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νομού Φθιώτιδος, ήτοι: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ.κ. Αθανάσιος Μιχελής, Δημήτριος Βέττας, Απόστολος Καραναστάσης, Ιωάννης Σαρακιώτης και Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος, ο Λιμενάρχης Στυλίδος Πλωτάρχης Στέφανος Καλαμίδας, ο Δ/της της 695 ΑΒΠ Αυλακίου Συνταγματάρχης Δημήτριος Νικολάου, ο Δ/της Α.Τ. Στυλίδος , ο Δ/της του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας κ. Παναγιώτης Ζυγούρης, ο Διευθυντής της ΔΕΥΛ Λαμίας κ. Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, ο τ. Δήμαρχος Λαμίεων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Στυλίδος και πλήθος κόσμου από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.