Ο Βεροίας Παντελεήμων, 46ος Ιερός Ναός.

Ο Βεροίας Παντελεήμων, 46ος Ιερός Ναός.

Εγκαινίασε ο Μητροπολίτης μας Κύριος Παντελεήμων τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και των Αγίων Σεργίου και Βάκχου στην Ελαφίνα Ημαθίας.
Τα Ιερά Εγκαίνια, έγιναν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017. Είναι ο τεσσαρακοστός έκτος, Ιερός Ναός που Εγκαινιάζει επί ποιμαντορίας Του. Από το 1994 μέχρι σήμερα. Ο Ιερός Ναός είναι ο Ουρανός στην γή.
Πόσο μάλλον τα Εγκαίνια,ενός Ιερού Ναού. Χαρά Θεού.
Νοσοκομείο ψυχών και σωμάτων οι Ιεροί Ναοί.
Γιατροί οι Επίσκοποι με τους Ιερείς Τους. Που αγάπησαν την Εκκλησία, αφιερώθηκαν και σηκώνουν τον Σταυρό Τους, πίσω απο τον Χριστό ταπεινά και περπατούν. Με χαρές και λύπες, πάντα Αναστάσιμες.
Με οδηγό τον Γλυκύτατο Χριστό και Σωτήρα του κόσμου.
Όπως ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Κύριος Παντελεήμων .
Στις 19.Οκτωβρίου. 1969. Χειροτονήθηκε Διάκονος, ΄΄Είσελθε στην χαρά του Κυρίου Σου΄΄. Επέτειος σαράντα και οχτώ ετών , στα Άγια των Αγίων . Στο φρικτό Ιερό θυσιαστήριο.
Από τα οποία είκοσι τρία χρόνια έχει Μητροπολίτης. Με έργα ουσίας, πρός Δόξαν Θεού και την σωτηρία όλων μας. Κοντά μισό αιώνα. Η επέτειος χειροτονίας του Διακόνου,του Πρεσβυτέρου, του Επισκόπου.

Είναι επέτειος, είναι ανάμνηση, είναι γεγονός.

Είναι αναφορά στο παρελθόν. Είναι απολογισμός πορείας, μέσα στον χρόνο.
Στα έργα που έγιναν, στα έργα που πρόκειται να γίνουν.
Ο Μητροπολίτης μας έχει κάνει πολλά. Πρώτα ο Θεός θα κάνει περισσότερα. Υγεία και δύναμη να του δίδει ο Θεός.
Σεβασμιώτατε να ζήσετε, να Εγκαινιάσετε πολλούς Ιερούς Ναούς. Να εορτάσετε, πολλές ακόμη επετείους . Ιερωσύνης και Αρχιερωσύνης.
Ακόμη και τα πενήντα χρόνια Αρχιερωσύνης Σας. 19. Οκτωβρίου. 1969 – 19. Οκτωβρίου. 2017. Μία πορεία ζωής, ένας δρόμος χαρμολύπης. Μία διακονία με Χριστοκεντρικό περιεχόμενο. Με κέντρο τον Χριστό και τον Άνθρωπο, ως Εικόνα Του. Πολλά τα έτη Σας. Αγλαόκαρπα και ευφρόσυνα. Αμήν.

Παύλος Α. Κυρατσής

ο Βεροίας Παντελεήμων. Πάντα χαμογελαστός. Μία
αγκαλιά ανοιχτή για όλους.