Σοφία Βέμπο – Φωνή Ελληνίδας

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, π. Ιουστίνου, παρουσιάζει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στις 7.30 μ.μ. τη Μουσική-Θεατρική παράσταση ‘’Σοφία Βέμπο – Φωνή Ελληνίδος’’ με την ηθοποιό και μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλλη. Στο πιάνο συνοδεύει η διεθνούς φήμης καλλιτέχνις Γιάννα Λύκοβα. Συμπράττει η Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς υπό τη διεύθυνση του π. Θεοδώρου Τσαμπατζίδη.
Το αφιέρωμα αυτό στη μεγάλη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα γίνεται στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Κεντρική Σκηνή του Προκοπείου Πολυδύναμου Εκκλησιαστικού Κέντρου (Καραμαούνα 29, Αρετσού).
Πρόκειται για μία εμβληματική μουσική παράσταση, αφιέρωμα στη μεγάλη καλλιτέχνιδα, στη μεγάλη Ελληνίδα, Σοφία Βέμπο, που η φωνή της σφράγισε όχι μόνο τη γενιά του ’40 αλλά και των επόμενων δεκαετιών. Η θρυλική καριέρα της, η γενναία ψυχή και προσφορά της, περιγράφονται μέσα από τα τραγούδια της σε μια πρωτότυπη παράσταση. Οι υπέροχες συνθέσεις του Κώστα Γιαννίδη, Μιχάλη Σογιούλ, Λεό Ραπίτη, Μενέλαου Θεοφανίδη, Μάνου Χατζιδάκι, σε στίχους του συντρόφου της στη ζωή και την τέχνη, Μίμη Τραϊφόρου, καθώς και των Αλέκου Σακελλάριου, Χρήστου Γιαννακόπουλου, έγιναν τραγούδια κλασικά και σήμερα απόλυτα επίκαιρα. Η ιδέα, η συγγραφή κειμένων, η σκηνοθεσία, οι φωτισμοί, το video, η αφήγηση και η ερμηνεία είναι της κ. Μελίνας Μποτέλλη.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ