Ο Πατρών Χρυσόστομος υποστηρικτής της προσπάθειας για την προστασία κατοικίας

Ο Πατρών Χρυσόστομος υποστηρικτής της προσπάθειας για την προστασία κατοικίας

«Η οικογενειακή στέγη είναι ιερή και αποτελεί κύριο συστατικό της κοινωνικής συνοχής. Αποτελεί δε μείζον κοινωνικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα. Η στιγμή είναι καθοριστική για την συνένωση όλων των δυνάμεων, καθώς οι ηλεκτρικοί πλειστηριασμοί και η συνταγματική αναθεώρηση προχωρούν και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο το θέμα. Είμαστε πολλοί και θα γίνουμε ακόμη περισσότεροι στην πορεία, γιατί η προστασία του δικαιώματος της στέγης σε κάθε πολίτη και κάθε οικογένεια πρέπει να προστατευθεί».

Έχοντας τα παραπάνω ως στόχο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκίνησε τις επαφές για την ανάδειξη του ζητήματος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, συνεχίζοντας τον αγώνα για την διασφάλιση της κατοικίας συναντήθηκε σήμερα με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, στο γραφείο του στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, ζητώντας και την δική του συνδρομή στην προσπάθεια.

“Είμαστε μαζί σας και θα υποστηρίξουμε με θέρμη την προσπάθεια για την προστασία της κατοικίας των πολιτών», δήλωσε ο Μητροπολίτης Πατρών, καταθέτοντας και ο ίδιος την εμπειρία του από τους πολίτες που σπεύδουν για να ζητήσουν την βοήθειά του.

Όπως σημείωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας οι συναντήσεις για την συμμετοχή στην πρωτοβουλία, ξεκίνησε σήμερα γιατί επιθυμία όλων είναι η Εκκλησία να σταθεί αρωγός.

Μάλιστα παρέδωσε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών και το κείμενο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το οποίο και θα υπογράψει.

Να σημειωθεί πως την προσεχή Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας θα βρεθεί στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα παραστεί στην συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, όπου και θα έχει αντίστοιχες εισηγήσεις.

Ενώ το προσεχές διάστημα θα συναντηθεί για την προώθηση της πρωτοβουλίας με Δημάρχους και δημοτικά συμβούλια.

Στην συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομος παρέστησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας και η βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ισότητας φύλων Αναστασία Τογιοπούλου.

Οι προτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προστασία του δικαιώματος της οικογενειακής στέγης σε κάθε πολίτη και σε κάθε οικογένεια μεταξύ άλλων είναι:

Συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας της διατήρησης της οικογενειακής στέγης πρώτης μίας στέγης σε κάθε πολίτη.

Δημιουργία ενός αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου προστασίας της οικογενειακής στέγης.

Παράλληλα θα ξεκινήσει πρωτοβουλία δικτύωσης φορέων αυτοδιοίκησης 2ου βαθμού πανελληνίως για την προστασία των στεγαστικών αναγκών κάθε οικογένειας από τους πλειστηριασμούς.