Μνημόσυνο για τα θύματα του «Σάμινα» από τον Παροναξίας Καλλίνικο

Την Τρίτη 26-9-2017 ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος παρέστη συμπροσευχόμενος στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και κατά την διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε τον θείο Λόγο.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το Μνημόσυνο των 81 συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους στην ναυτική τραγωδία του «Eξπρές Σαμίνα» (26-9-2000) και ευχήθηκε ο Κύριος μας να τους αναπαύει «εν σκηναίς δικαίων και αγίων«, να χαρίζει δε στους πονεμένους συγγενείς και οικείους τους την εξ Ύψους παρηγορίαν.

Στην συνέχεια μετέβη στο Ακρωτήριο ‘’Κορακιές’’ όπου στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση. Συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο Έπαρχος και ο Λιμενάρχης Πάρου, οι τοπικοί φορείς, οι συγγενείς των θυμάτων και πολλοί Παριανοί. Τέλος μετέβη στο σημείο που βρίσκεται ο ανδριάντας του τότε Λιμενάρχη Πάρου Δημητρίου Μάλαμα (εκ Νάξου), ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την φοβερή εκείνη νύχτα του ναυαγίου προσφέροντας θυσιαστικά τις υπηρεσίες του και τέλεσε τρισάγιο.