Ο εορτασμός των Ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου

Ο εορτασμός των Ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σπάρτης εόρτασε τα σεπτά του Ονομαστήρια.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε, στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελίστριας, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καμερούν κ. Γρηγορίου καθώς και πλειάδας κληρικών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από τον βίο του Αγίου Ευσταθίου, στη συνέχεια μίλησε με θερμά λόγια για το ήθος, την πνευματικότητα και την ανεκτίμητη προσφορά του Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Ευσταθίου στην Ιερά Μητρόπολή Σπάρτης, αλλά και γενικότερα στην Εκκλησία της Ελλάδος. Επίσης του ευχήθηκε για πολλά ακόμα χρόνια να ποιμαίνει με την ίδια σοφία την τοπική Εκκλησία.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε κλήρο και λαό για την αγάπη και τις ευχές τους. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Καμερούν, οι οποίοι αν και ο Μητροπολίτης Σπάρτης δεν εόρταζε θέλησαν να βρεθούν κοντά του για να του ευχηθούν. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ένα κέρασμα στις αρχές και το λαό που συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν.

Στην Ιερά Μητρόπολή Σπάρτης φυλάσσεται τμήμα από τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ευσταθίου, το οποίο τέθηκε σε προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό, τόσο το απόγευμα της παραμονής όσο και την κυριώνυμη ημέρα της εορτής που τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, για ευλογία και ενίσχυση του Ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού μας.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης ιερούργησε στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στους Μολάους συνεπικουρούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευεργετών του Ιδρύματος.

Επακολούθησε η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας εντός του Ιδρύματος προς στηριγμό και ενίσχυση των τροφίμων, προπορευομένης της Φιλαρμονικής Μολάων.

Ο Σεβασμιώτατος με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους πιστούς που είχαν συρρεύσει από την ευρύτερη περιοχή, ενώ αντευχήθηκε υγεία και προκοπή.