Είμαστε πάλι μαζί …..

Είμαστε πάλι μαζί …..

Είμαστε πάλι μαζί …..

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Μετά από έναν ολόκληρο μήνα και μία εβδομάδα– συνολικά πέντε εβδομάδες– επικοινωνιακής παρασκιάς, είμαστε πάλι μαζί, στον φιλόξενο ιστιοχώρο του “Εξαψάλμου”.

Όλο αυτό το διάστημα που σταματήσαμε να σας ενημερώνουμε για προσωπικούς,κυρίως λόγους, αλλά και για τεχνικά προβλήματα,μου δόθηκε η ευκαιρία να μετρήσω αληθινούς  φίλους, να συναντήσω ανθρώπους αγάπης και να καταλάβω ποιοί νοιάζονται πραγματικά για τον  εμπερίστατο συνάνθρωπο, για τον εν αγωνία ευρισκόμενο πονεμένο φίλο, ποιοί έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον αλλά και ποιοί νοιάζονται μόνο για το συμφέρον τους, για τα εφήμερα και τα επιφανειακά, για τα κουτσομπολιά και όλα εκείνα που  γίνονται στον εκκλησιαστικό χώρο, είτε στο προσκήνιο, είτε στο… παρασκήνιο- κυρίως σ´αυτό!
Εκείνο , όμως,που με συγκίνησε όλο αυτό το διάστημα των πέντε εβδομάδων που ο “ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ” εσιώπησε, τρόπον τινά , ήταν το ενδιαφέρον του απλού κόσμου, του απλού και άδολου επισκέπτη- αναγνώστη των αναρτήσεών μας, για το τί μας συμβαίνει και  γιατί σταματήσαμε να ενημερώνουμε την ιστοσελίδα μας, η μόνη όπως μας λέγατε που τολμά και λέει τα πράγματα όπως είναι!
Χιλιάδες μηνύματα — ναί χιλιάδες και κυριολεκτώ– τόσο στο σάιτ,   όσο και προσωπικά σε μένα.Και όλα με διακριτικότητα και ευγένεια διατυπωμένα! Ήταν σαν  το ενδιαφέρον του αληθινού φίλου που προστρέχει και θέλει να συμπαρασταθεί στον φίλο του!Και ασφαλώς οι περισσότεροι στοχεύατε στα… ιερά σφηνάκια! Τα θέλατε και τα περιμένετε! Να είστε βέβαιοι ότι θα σας τα σερβίρω εντός των επομένων ημερών!
Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τους συνήθεις  ψιθυριστές  που ευδοκιμούν μέσα στο χώρο μας και αρέσκονται  να διαδίδουν  τα αρρωστημένα αποκυήματα της φαντασίας τους, να πούν τις κακίες τους και να διαδώσουν τα προϊόντα της μαύρης ψυχής τους και του συνηθισμένου στον… αυνανισμό οργανισμού τους!
Αυτό το είδος ανθρώπων  θα υπάρχει, δυστυχώς πάντα  και δεν θα μπορέσουμε ποτέ  να κάνουμε τίποτα για να το περιορίσουμε.
Είναι η δεύτερη φύση τους. Ακολουθούν πιστά τον ινδικό  μύθο του  σκορπιού.  Να σας τον πώ εν συνόψει: Σκορπιός θέλει να περάσει απέναντι στο ποτάμι και παρακαλεί τον βάτραχο να τον μεταφέρει στην πλάτη του. Ο βάτραχος του λέει ότι φοβάμαι πως αν  θα σου κάνω τη χάρη που μου ζητάς θα με τσιμπήσεις!Μα αν σε τσιμπήσω θα βουλιάξω κι εγώ μαζί σου και θα πνιγώ.Ο βάτραχος πείθεται με το επιχείρημα αυτό και μεταφέρει τον σκορπιό απέναντι! Στη μέση όμως του ποταμού αντιλαμβάνεται ο βάτραχος  πως ο σκορπιός τον τσίμπησε! Γιατί το έκανες αυτό το ερωτά, λίγο πριν πνιγεί. Μα διότι δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, είμαι σκορπιός, του απάντησε εκείνος και ένας σκορπιός δεν  μπορεί να ξεφύγει από την κακή φύση του! Οσο και αν προσπαθήσει,  στο τέλος πάντα  χτυπά και σκορπά το δηλητήριό του! Αυτό ακριβώς έκαναν και οι δικοί μας σκορπιοί! Έρριξαν  με το κιλό το φαρμάκι τους!
Τί ότι πεθαίνω είπαν και διέδωσαν,τί ότι η ιστοσελίδα σφραγίστηκε με δικαστική απόφαση προσωρινά και ότι δήθεν της απαγορεύθηκε  να ανεβάζει θέματα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και άλλα… ηχηρά παρόμοια!
Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι αληθές! Όλα είναι αισχρά και αρρωστημένα ψέματα, αποκυήματα αισχρών και αρρωστημένων εγκεφάλων.Ανυπόστατες και φαιδρές φήμες, που τις διοχέτευαν αρρωστημένοι και εμπαθείς πομποί, για να προκαλούν αρνητικές  συζητήσεις και ποταπούς συνειρμούς, γύρω από το πρόσωπό μου!
Δυστυχώς γιαυτούς, ευτυχώς για μένα δεν τα κατάφεραν! Γιατί δεν ξέρουν σκοποβολή.Το ποιός είναι ο καθένας μας  το αποδεικνύει ο χρόνος!

Ο Θεός μας δίνει την  δύναμη και την υπομονή που χρειαζόμαστε για να αντέχουμε!
Οι παλαιοί, ο ένας μετά τον άλλον φεύγουν σιγά-σιγά, και μαζί με αυτούς φεύγουν ή ξεχνιούνται πολλά πράγματα από αυτά που αποτελούσαν αξίες για τη ζωή, τον βίο μας και την Εκκλησία μας!
Και ο καιρός περνάει και οι θρασείς αποθρασύνονται, ενώ  οι ευγενείς, οι εργατικοί ,οι διακριτικοί και οι αληθινοί   συνθλίβονται. Και όλο αυτό είναι ένας πειρασμός  που θα τον περάσουμε αλλά δεν αξίζει να υποκύψουμε σ´αυτόν.
Γιαυτό και εμείς εδώ σε αυτή την ταπεινή έπαλξη  δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το δρόμο που εξ αρχής χαράξαμε!
•• Θα συνεχίσουμε να λέμε την γλώσσα της αλήθειας. Θα θυμίσουμε και θα αναστήσουμε με κάθε ευκαιρία  τον Χριστόδουλό μας και θα τον φέρνουμε κοντά μας μέσα από το λόγο Του και τις παρακαταθήκες που μας άφησε! Όσο και αν στενοχωρούσε μερικούς θα το πράττουμε με πλήρη συνείδηση γιατί ο Χριστόδουλος δεν ήταν ένας απλός Προκαθήμενος αλλά ένας απεσταλμένος του Κυρίου για να ομορφήνει την ζωή μας και να δώσει τη  δύναμη που δικαιούται να έχει η Εκκλησία μας!
••Θα συνεχίσουμε να υψώνουμε καθαρά το χέρι μας προς τα πάνω ,  άλλοτε για να φωνάξουμε και να διεκδικήσουμε το σωστό και το δίκαιο  και άλλοτε για να κάνουμε ταπεινά, το σημείο του Σταυρού και να ευχαριστήσουμε τον Θεό για όλα όσα μας προσφέρει!
•• Θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε το εσώτερον  του ποτηρίου και να αποκαλύπτουμε το  θλιβερό ή θολό παρασκήνιο! Θα φωτίζουμε τα γεγονότα και θα παρουσιάζουμε πάντα και την φωνή των αδυνάτων και καταπιεσμένων δυνάμεων που δρούν μέσα στην Εκκλησία μας, κάτω από το κομπλεξικό δεσποτικό μπαστούνι!
Τα παραδείγματα πολλά, αλλά δεν είναι της παρούσης να τα αναλύσουμε!
Αυτό που τώρα καταθέτουμε με πλήρη επίγνωση είναι το αυταπόδεικτο γεγονός ότι είμαστε πάλι κοντά σας, είμαστε μαζί σας και θα συνεχίσουμε την διαδρομή που ξεκινήσαμε και είμαστε σίγουροι ότι ο δρόμος που ακολουθούμε  οδηγεί στην πλήρη δικαίωση!!Αμποτε!