You are currently viewing Παρανομίες, παρατυπίες στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης!  ••Ποιός θα ενδιαφερθεί για όλα αυτά;

Παρανομίες, παρατυπίες στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης! ••Ποιός θα ενδιαφερθεί για όλα αυτά;

ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Έχουμε ξαναγράψει για την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης . Δυστυχώς κατά ένα περίεργο λόγο κάποιοι θέλουν να συνεχιστεί το καθεστώς που υπάρχει εις βάρος της Ακαδημίας και των σπουδαστών της .

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 103566/Β1/28.9.2007 Απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων «Καθήκοντα, δικαιώματα, ωράριο, έργο και υποχρεώσεις του προσωπικού των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών» και ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 2 παράγραφος 1, στοιχείο α΄., τα μέλη του διδακτικού προσωπικού των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών,με πλήρη απασχόληση, έχουν υποχρέωση να διαμένουν και να εγκαθίστανται στο νομό όπου λειτουργεί η Ακαδημία στην οποία υπηρετούν (βλ. άρθρο 2 «Διδακτικό Προσωπικό»: 1. Τα μέλη του διδακτικού προσωπικού των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών με πλήρη απασχόληση έχουν υποχρέωση να παρέχουν διδακτικό, ερευνητικό − επιστημονικό και διοικητικό έργο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 2 του ν. 3432/2006, τουλάχιστον είκοσι (20) ώρες την εβδομάδα στην οικεία Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία, κατανεμόμενες τις εργάσιμες ημέρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, τις ερευνητικές και τις διοικητικές τους δραστηριότητες. Ειδικότερα έχουν υποχρέωση:
α) Να διαμένουν και να εγκαθίστανται στο νομό όπου λειτουργεί η Ακαδημία στην οποία υπηρετούν).
Παρά ταύτα:
1. Ο πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και Καθηγητής πρώτης βαθμίδας αυτής, Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος υπηρετεί στις δύο αυτές θέσεις, ενώ λόγω της ιδιότητας του ως Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους έχει ως κατοικία – και μάλιστα νόμιμη – την πόλη της Κατερίνης, κατοικεί δηλαδή στον Νομό (και ήδη Περιφερειακή Ενότητα) Πιερίας και όχι στον Νομό (και ήδη Περιφερειακή Ενότητα) Θεσσαλονίκης, όπου εδρεύει η Ακαδημία την οποία υπηρετεί και ως μέλος του Διδακτικού Προσωπικού αλλά και ως Πρόεδρος αυτής. Και επειδή αποδεδειγμένως κατοικεί στην Κατερίνη, τούτο σημαίνει ότι παρανόμως υπηρετεί την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και θα πρέπει να παυθεί και από τις δύο ιδιότητες. Εκτός αν παραιτηθεί από Μητροπολίτης Κίτρους.
2. Ο επίκουρος Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Ιστορίας στην ίδια Ακαδημία Παναγιώτης Τζουμέρκας είναι μόνιμος κάτοικος Κατερίνης, δηλαδή κατοικεί και αυτός εκτός του Νομού (και ήδη Περιφερειακής Ενότητας) Θεσσαλονίκης και συνεπώς παρανόμως εκλέχθηκε και υπηρετεί και διδάσκει στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Θα πρέπει λοιπόν και αυτός να παυθεί από μέλος του διδακτικού προσωπικού της ως άνω Ακαδημίας, εκτός και αν συμμορφωθεί με τα όσα ορίζει ο νόμος.
3. Ο Καθηγητής πρώτης βαθμίδας π. Νικόλαος Λουδοβίκος της ίδιας Ακαδημίας, υπηρετεί σ’ αυτήν και κατοικεί στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Ενώ είναι παράλληλα εφημέριος του Ιερού Ναού της Αναλήψεως στο χωριό Ασβεσταριό της Αρχιερατικής Περιφέρειας Γιαννιτσών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης (βλ. επίσημη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως) και έχει νόμιμη έδρα στην ενορία του, στην οποία κανονικά υποχρεούται να βρίσκεται, για να εκπληρώνει τα εφημεριακά καθήκοντά του.
Τούτο σημαίνει, ότι: α) ή κατοικεί πράγματι στην ενορία του, εκπληρώνοντας τα εφημεριακά καθήκοντά του, οπότε δεν ισχύει η διεύθυνση κατοικίας στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης και συνεπώς παρανόμως υπηρετεί ως μέλος του διδακτικού προσωπικού στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης ή β) η διεύθυνση κατοικίας του στον Χορτιάτη είναι πραγματική, οπότε νομίμως υπηρετεί στην ως άνω Ακαδημία αλλά παρανόμως φέρεται ως εφημέριος του Ιερού Ναού της Αναλήψεως στο χωριό Ασβεσταριό της Αρχιερατικής Περιφέρειας Γιαννιτσών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, στον οποίο ναό δεν πατάει το πόδι του. Άλλωστε στο διαδίκτυο υπάρχουν ουκ ολίγες φωτογραφίες του π. Νικολάου Λουδοβίκου να λειτουργεί σε ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και μάλιστα σε σημαντικές ημέρες για την Ορθοδοξία όπως της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Τουλάχιστον τέτοιες μέρες δεν θα έπρεπε να είναι στην ενορία του για τα μάτια του κόσμου;

Και αυτά που παρουσιάζουμε σήμερα εδώ, είναι μόνο μερικά από αυτά που συμβαίνουν στην εν λόγω Ακαδημία. Κατά έναν περίεργο τρόπο επιχειρείται μία ένοχη αποσιώπηση, ώστε κάποιοι να εξακολουθούν να απολαμβάνουν των προνομίων τους εις βάρος της Ακαδημίας. Το περίεργο είναι ότι και η διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ γνωρίζει για όλα όσα γίνονται και έχει λόγο σ´αυτά, δεν παρεμβαίνει για να δώσει λύση. Αφήνει το θέμα να διαιωνίζεται εις βάρος της Σχολής και των σπουδαστών της. Αλλά έως πότε; Μέχρι να αποφανθεί το Υπουργείο Παιδείας ότι οι Ακαδημίες αυτές λειτουργούν καταχρηστικά και ουδέν προσφέρουν και να τις κλείσει! Μήπως είναι αυτό που θέλουν;;