You are currently viewing Διαψεύδει τα σενάρια παραίτησής του ο Γέρων Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Διαψεύδει τα σενάρια παραίτησής του ο Γέρων Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

•• ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΣΤΟΝ “ΕΞΑΨΑΛΜΟ”

 ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Ούτε σκέφτομαι αλλά και ούτε και πρόκειται να παραιτηθώ! Θα μείνω επί των επάλξεων για όσο μου το επιτρέπει ο Θεός! Το είπα άλλωστε αυτό και με παρέμβασή μου στην Ιεραρχία, ότι θα παραμείνω στη θέση μου για όσα χρόνια μου δώσει ο Θεός! Και με τη χάρη του Θεού, πιστεύω ότι ανταποκρίνομαι στα καθήκοντά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Και αυτό μας το αναγνωρίζει ο λαός με τον πιο θερμό τρόπο! Σε μία εκδήλωση που κάναμε προχθές χάλασε ο κόσμος, κατά το δη λεγόμενο! Γιαυτό αδυνατώ να πιστέψω και να κατανοήσω όλα αυτά που λέγονται και εγράφησαν μάλιστα περί παραιτήσεώς μου και ασφαλώς τα διαψεύδω. Δεν ήλθε ακόμη η ώρα μου. Αν ο Θεός το θελήσει έχω να φάω ακόμη πολλούς Αυγούστους στην όμορφη Θεσσαλονίκη μας! Και ο Θεός ξέρει τί κάνει! “.
Με αυτή την ξεκάθαρη δήλωση σε μία πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλία του μαζί μας,ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος θέλησε να βάλει ένα οριστικό τέλος στις φήμες και στα σενάρια που ακούγονται τελευταία περί επικείμενης παραίτησής του!

Και πράγματι τις τελευταίες εβδομάδες διακινείται στους εκκλησιαστικούς κύκλους και όχι μόνο το σενάριο της παραίτησης του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου και μάλιστα κατά τον μήνα Αύγουστο, ανήμερα της Παναγίας, προκειμένου να προλάβει στη συνέχεια η Σύνοδος να προχωρήσει τις διαδικασίες εκλογής του διαδόχου του.
Όταν πρωτοακούστηκαν οι φήμες αυτές δεν δώσαμε σημασία θεωρώντας ότι προέρχονται από αναξιόπιστες πηγές που αρέσκονται να επιδίδονται σε αυτή την ευφάνταστη σεναριολογία για προφανείς λόγους!
Στη συνέχεια, όμως, οι φήμες αυτές άρχισαν να απλώνονται και για να γίνουν ακόμη πιο πιστευτές διανθίστηκαν και με μία υποτιθέμενη συνομιλία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εις τον οποίο εξομολογήθηκε αυτή την επιθυμία του! Και ότι κατέληξε στην απόφαση αυτή διότι επιθυμεί λέει, να επηρεάσει την εκλογή του διαδόχου του!
Ο Πατριάρχης έλεγαν τα σενάρια αυτά ότι ερώτησε τον Γέροντα Θεσσαλονίκης Άνθιμο, αν το έχει σκεφτεί και αν είναι αποφασισμένος να το πράξει και εκείνος του απάντησε ότι είναι προϊόν ωρίμου σκέψεως!
Μάλιστα ένα μέρος από τις φήμες αυτές εγράφησαν σε γνωστή ιστοσελίδα και έγιναν ευρέως γνωστά!
Οπότε επικοινωνήσαμε με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και του ζητήσαμε να μας πεί την άποψή του για όλα αυτά και εκείνος μας έδωσε την παραπάνω περιεκτική και αποστομωτική δήλωση!
Κατά τη συνομιλία μας αυτή είπαμε πολλά περισσότερα με τον Γέροντα Άνθιμο– για πρόσωπα που πιθανόν να διακινούν τα σενάρια, αλλά και για διαδοχολογία κλπ– που δεν είναι της παρούσης να δημοσιοποιηθούν! Θα το κάνουμε κι αυτό με την πρώτη ευκαιρία.
Ωστόσο είναι απορίας άξιον το γιατί διακινούνται τέτοια σενάρια όταν ο Μητροπολίτης Άνθιμος παρά τα χρόνια του, δεν δίνει αφορμές κόπωσης όπως δείχνουν άλλοι Ιεράρχες και μάλιστα νεώτεροί του! Ο Ανθιμος είναι από τους πλέον συνεπείς Ιεράρχες στα καθήκοντά του και μάλιστα κάθε Κυριακή αλλά και σε όλες τις εορτές ιερουργεί και κηρύττει τον λόγο του Θεού ανελλειπώς και ακούραστα, σε αντίθεση με άλλους Ιεράρχες που δεν δείχνουν τον ίδιο ζήλο!
Αλήθεια δεν βλέπουν τί γίνεται σε μερικές Μητροπόλεις; Υπάρχουν Μητροπολίτες που λειτουργούν σπάνια πλέον αλλά και όταν λειτουργούν δείχνουν ότι είναι πλέον ανήμποροι! Και δεν εξαιρώ από το κάδρο αυτό και ορισμένους νεοεκλεγμένους Μητροπολίτες που αν δεν απουσιάζουν από τις έδρες των, δείχνουν κατάκοποι όταν λειτουργούν ή κηρύττουν( αν κηρύξουν).
Γιαυτό ας σιωπήσουν όλοι εκείνοι που επιθυμούν και επιδιώκουν να οδηγήσουν τον Μητροπολίτη Άνθιμο σε παραίτηση! Ο Ανθιμος είναι Ιεράρχης με γνήσιο εκκλησιολογικό φρόνημα και έχει σώας τας φρένας ώστε να ξέρει τί θα πράξει και πότε θα το πράξει! Υπομονή λοιπόν!