You are currently viewing Ποιός θα λογοδοτήσει γι’ αυτή την αδικία και παρανομία;

Ποιός θα λογοδοτήσει γι’ αυτή την αδικία και παρανομία;

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ

Οκτώ μήνες συμπληρώνονται από την ημέρα που ετέθη σε αποχή από κάθε ιεροπραξία (έτσι λένε την αργία σήμερα) Αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής, από έναν εμπαθή και αυταρχικό Μητροπολίτη,που ενήργησε αναρμοδίως,παρανόμως και αντικανονικώς.

Αυτός άλλωστε είναι και ο κύριος λόγος που δεν εξετάζεται στην Ιερά Σύνοδο η προσφυγή του Αρχιμανδρίτη– η οποία εκκρεμεί από τις 29-11-2016–καθώς ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος, κρίμασιν οις οίδε Κύριος, όταν ετέθη το θέμα εν Συνόδω και ζητήθηκε από συγκεκριμένους Μητροπολίτες, μέλη της ΔΙΣ,να εξεταστεί η προσφυγή του εν λόγω Αρχιμανδρίτη, επικαλέστηκε– αλλ´έως πότε θα μπορεί να το κάνει αυτό;;– ανυπόστατες δικαιολογίες για να κερδίσει χρόνο.

Άραγε το γραφείο τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Χάρης Κονιδάρης, ή έστω το αντίστοιχο της Ιεράς Συνόδου και προπαντός ο έχων την αρμοδιότητα εισαγωγής των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη της ΔΙΣ, Θεοφ. Αρχιγραμματεύς, μπορούν να μας δώσουν κάποια τεκμηριωμένη και πειστική απάντηση επ´αυτού; Ή έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και σφυρίζουν αδιάφοροι;

Δεν είναι τυχαίο τελικά το γεγονός ότι η Ελληνική πολιτεία απαγόρευσε στην Εκκλησία να χρησιμοποιεί τον όρο Εκκλησιαστικά Δικαστήρια και τα ονόμασε απλώς υπηρεσιακά συμβούλια–λόγω προφανώς και των εξόφθαλμων αυθαιρεσιών που συνέβαιναν και συμβαίνουν.

Και όταν αποπειράθηκε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος που έβλεπε μακριά, να εκσυγχρονίσει το απαρχαιωμένο σύστημα έπεσαν πάνω του τα κοράκια να του βγάλουν τα μάτια και να τον σταματήσουν για να συνεχίσουν να δρούν ανενόχλητοι!

Δεν είναι δικαστήριο, το Συνοδικό δικαστήριο, όπως επικράτησε να λέγεται ,ούτε οι Αρχιερείς είναι δικαστές!
Και πολύ σωστά πράττει η Πολιτεία όταν υπεισέρχεται σε υποθέσεις στις οποίες καταπατώνται οι βασικές περί δικαίου έννοιες, αλλά και για να μην μπορούν οι Αρχιερείς να πράττουν κατά το δοκούν και να αυθαιρετούν, όπως απέδειξε προσφάτως το ΣτΕ με δύο θέματα, τα οποία οι οικείοι Ιεράρχες πίστεψαν ότι μπορούν να κάνουν ο,τι θέλουν χωρίς να υπάρχει η προστασία της πολιτείας.!

Αποτελεί ή δεν αποτελεί αυθαιρεσία και καταπάτηση ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων το γεγονός να έχει καταθέσει ένας κληρικός μιά προσφυγή στη ΔΙΣ για αδικίες και παρανομίες που συντελούνται εις βάρος του και αυτή να μην εξετάζεται και να μένει κρυμμένη, με …άνωθεν εντολή, στο συρτάρι του Αρχιγραμματέως;
Επομένως δεν είναι θέμα πνευματικού περιεχομένου και δικαίως πρέπει να το ερευνήσει η πολιτική δικαιοσύνη!

Η συγκεκριμένη υπόθεση μας απασχολεί από το Σεπτέμβριο του 2016 και σήμερα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή από την εξέλιξη της οποίας θα εξαρτηθούν πολλά!

Ζούμε το πιο βαθύ σκοτάδι , ολίγον πριν το ξημέρωμα! Είμαστε δηλαδή ολίγον προ της εξόδου από το τούνελ.
Οι ανακρίσεις τις οποίες διέταξε ο Μητροπολίτης που επέβαλε παρανόμως και αντικανονικώς την αργία στον κληρικό μιάς άλλης Μητρόπολης, καθυστερούσαν επί μήνες! Ο Αρχιμανδρίτης ζητούσε επιμόνως να ξεκινήσουν και τώρα βρίσκονται στην τελική τους ευθεία.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι τα όσα προκύπτουν από τις καταθέσεις τόσο των μαρτύρων υπεράσπισης όσο και κατηγορίας, έχουν κάνει τον Αρχιμανδρίτη να κάνει το σημείο του Σταυρού με ανακούφιση διότι αν είχε υποκύψει στους εκβιασμούς και στις πιέσεις που του ασκούνταν για να πάει να δηλώσει απροϋπόθετα συγγνώμη και έτσι να “κλείσει” το θέμα, θα είχε αδικήσει κατάφωρα τον εαυτό του και θα δημιουργούσε ένα ακόμη κακό προηγούμενο .

Πράγματι τα γεγονότα που προκύπτουν θα απασχολήσουν στο μέλλον τους μελετητές παρομοίων θεμάτων οι οποίοι ασχολούνται με
αυθαιρεσίες των Ιεραρχών στο διάβα των ετών και έχουν μείνει στην ιστορία.

Εδώ μιλάμε για μνημεία αντιφάσεων και ψευδολογιών, που ήδη πληροφορούμεθα ότι απασχολούν και το Υπουργείο Πολιτισμού.
Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η δικαιολογία, ότι εισήλθε άνθρωπος, μη διαπιστευμένος και αναρμόδιος σε απαγορευμένο, περικεκλεισμένο χώρο από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και μάλιστα σε Βυζαντινό Ναό, μνημείο πολλών αιώνων πίσω, όπου ευρέθησαν τάφοι σε αρχαίο παλαιοχριστιανικό νεκροταφείο, για να πάρει άκουσον- άκουσον, χώμα για τις γλάστρες(!!!), τουλάχιστον έτσι λέγει.

Και δεν βρέθηκε ένας να του πεί ότι το νεκροταφείο δεν είναι χωράφι ή μονάδα εκτροφής αγελάδων, για να πάρει φουσκί για τα λουλούδια του!!
Ποιός,όμως, να βρισκόταν, όταν οι παρόντες μάρτυρες του γεγονότος έχουν καταθέσει άλλ’ αντί άλλων και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υποστούν τις συνέπειες για το ποινικό αδίκημα της ψευδορκίας και της ψευδούς κατάθεσης, αφού οι καταθέσεις των παρόντων στο συμβάν δεν συμφωνουν μεταξύ τους! Αλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος! Ούτε σε αυτό δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν!

Και όλα αυτά τα τραγελαφικά κυκλοφορούν ήδη στα εκκλησιαστικά πηγαδάκια, από όπου τα πληροφορούμαστε και εμείς. Και αντί να προστρέξουν να κλείσουν μαλακά την υπόθεση προς όφελος της Εκκλησίας, συνεχίζουν να αυθαιρετούν και να προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα που έπρεπε να διακρίνει τις πράξεις και τις ενέργειες εκκλησιαστικών ανδρών!

Άφησαν τον Αρχιμανδρίτη χωρίς το πετραχήλι του επί του Σταυρού το Πάσχα! Και σε αυτή ακόμη την Ανάσταση, κατά την οποία καλούμαστε να συγχωρήσουμε πάντας, ο Κληρικός έμεινε στην άκρη περιμένοντας με καρτερία και υπομονή τις εξελίξεις.
Δεν αντιλαμβάνονται, οι εμπαθείς άνθρωποι, ότι με αυτό τον τρόπο ατσαλώνουν την υπομονή και τις αντοχές του και στιλβώνουν τον χαρακτήρα του αδικημένου κληρικού!

Στο σημείο δε αυτό, κατά το οποίο βρίσκονται ολίγον προ του τέλους οι ανακρίσεις, παρατηρούμε με εξαιρετική περιέργεια και ανυπομονούμε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει τα πράγματα ο Μητροπολίτης της υπόθεσής μας, καθώς είναι ο αρχιτέκτων της ενορχηστρωμένης δίωξης κατά του εν λόγω κληρικού, με σκοπό να τον εξοντώσει. Όμως “το άδικον ουκ ευλογείται”.

Παρακολουθούμε εκστατικά και με δέος, προσευχόμενοι να αντιμετωπιστεί το θέμα  με αμεροληψία και όχι με προκλητική μεροληψία, μήπως και περισωθεί έστω και την υστάτη ώρα η υστεροφημία των φυσικών αυτουργών.
Το μόνο βέβαιο είναι, ότι η όποια μεροληπτική διάθεση που θα διαγνωσθεί, θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα της βραδυφλεγούς βόμβας.
Ο διωκόμενος κληρικός Αρχιμανδρίτης, ο οποίος κρατά ήπιους τόνους και αντιμετωπίζει εξ’ αρχής την υπόθεση με γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα και απαράμιλλη αξιοπρέπεια και υπομονή, τονίζει στο περιβάλλον του ότι θα υπομείνει μέχρι τέλους τις αδικίες που υφίσταται, έχοντας πίστη στον Άγιο Θεό, ελπίδα στον Άγιο Γεώργιο τον οποίο υπηρετεί με αφοσίωση και εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη, άσχετα αν έχει απογοητευτεί από την εκκλησιαστική τοιαύτη, όπως κι αν ονομάζεται αυτή, αφού η μεροληψία βασιλεύει.

Είναι δυνατόν ένας κληρικός με τόσο σημαντικό ενοριακό έργο να ευρίσκεται μακριά από την Αγία Τράπεζα που του ενεπιατεύθη η Εκκλησία και να του έχει απαγορευτεί να φορά το άγιο πετραχήλι του;

Ειπώθηκε εύστοχα από έναν σοφό Γέροντα που συζήτησα το θέμα μαζί του: ο Χριστόδουλος έδινε πετραχήλια και αυτοί ζητούν να τα πάρουν πίσω με σκοταδιστικές μεθοδεύσεις! Θα μας τιμωρήσει ο Θεός!!

Τουλάχιστον σταμάτησαν οι υπόγειες διαδρομές και προσπάθειες πολλών εμπλεκομένων να τον πείσουν να πάει να δηλώσει μιά συγγνώμη που θα ισοδυναμούσε με αποδοχή της φαιδρής καταγγελίας- κατηγορίας. Κι ας έχουν αναλάβει εργολαβικά συγγενείς, φίλοι και αδελφές ιερέων της Μητρόπολης του Μητροπολίτη να διαδίδουν παντού και να τον διασύρουν ότι διώκεται..Η αλήθεια όμως, θα λάμψει ο,τι και αν κάνουν!!
Θα σας κρατάμε ενήμερους για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, η οποία διαπιστώνουμε ότι ενδιαφέρει πολλούς και μάλιστα αρχιερείς!