Η Περιφορά του Επιταφίου εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Η Περιφορά του Επιταφίου εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Με την πρέπουσα θρησκευτική ευλάβεια και μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, ετελέσθη το εσπέρας πιο πένθιμης ημέρας του έτους, της Μεγάλης Παρασκευής, η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου, εις  την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. χοροστάτησε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, ο οποίος και ήταν γεμάτους από Πιστούς που με ευλάβεια μεγάλη έστεκαν έμπροσθεν του ανθοστόλιστου  Επιταφίου, που τόσο επιμελώς στόλισαν οι Ιερείς και οι κυρίες του Ναού, ακούγοντας με ταπείνωση την συνεχή εναλλαγή στο ψάλσιμο των Εγκωμίων και των Αναστάσιμων Ευλογηταρίων, τα οποία απέδωσαν θαυμάσια οι χορωδίες των Ιεροψαλτών.

Εν συνεχεία και με την συνοδεία τιμητικού αγήματος του στρατού ξηράς, το οποίο και έφερε όπως προβλέπεται τα όπλα σε στάση υπό μάλης και τις πένθιμες μελωδίες της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε στην ανθοστόλιστη κεντρική πλατεία της πόλεως η συνάντηση των Επιταφίων των τριών ενοριών του Λαγκαδά.

Στην ομιλία του προς τους εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών, που παρευρέθηκαν κρατώντας φαναράκια και κεριά στα χέρια, δίδοντας και αυτοί ένα ξεχωριστό τόνο στο διάβα των Επιταφίων, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι συνάντηση αυτοί στην κεντρική Πλατεία της Πόλεως μας είναι ένα σπουδαίο γεγονός. Η συνάντηση των προσώπων σ’ αυτή την ευλογημένη στιγμή είναι ωφέλιμο για τον καθένα προσωπικά και για όλους μαζί, και ταυτόχρονα είναι συνάντηση με τον Χριστό, με Εκείνον που είναι η χαρά και η ειρήνη του κόσμου.

Ο Κύριος ως άπνους και νεκρός την σημερινή ημέρα δεν παύει να είναι το Φως και να φωτίζει το σκοτάδι που πολλές φορές μας πνίγει και μας καταρρακώνει. Μέσα από την προσευχή ο καθένας μας μπορεί και επικοινωνεί με τον Χριστό και αυτό είναι το γεγονός που μπορεί και μας συνδέει με την Αιώνιο Ζωή διά του Σταυρού και του Τάφου.

Ο Σταυρός, ο Επιτάφιος Θρήνος, η Περιφορά του Επιταφίου είναι η συνάντηση μας με τον νικητή του θανάτου. Η Εσταυρωμένη Αγάπη, ο Ιησούς Χριστός μας δίνει το μήνυμα της Ελπίδος, του Θάρρους, της Χαράς και της Αιωνίου Ζωής μέσα από τον Ζώντα Τάφο Του.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.