You are currently viewing Ο εορτασμός των Τριών Ιεραχών και βράβευση των αριστούχων μαθητών στην Ι. Μ. Λαγκαδά

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραχών και βράβευση των αριστούχων μαθητών στην Ι. Μ. Λαγκαδά

Τους Αριστεύσαντες μαθητές του απελθόντος  σχολικού  έτος 2015-2016, βράβευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας η οποία ετελέσθη επ’ ευκαιρία της εορτής των Εφόρων των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας και Αγίων Μεγάλων Οικουμενικών Διδασκάλων και Ιεραρχών της Εκκλησίας μας, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, την 30η Ιανουαρίου ε.έ.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, αντιπροσωπείες μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, Δάσκαλοι και Εκπαιδευτικοί καθώς και αρκετοί Πιστοί.

Προ της εκδηλώσεως ανεγνώσθη υπό του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως π. Αναστασίου Παρούτογλου, τα μηνύματα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προς τους  μαθητές και τις μαθήτριες όλων των Ελληνικών Σχολείων, καθώς επίσης και  προς τους Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων Εκπαιδεύσεως.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αφού συνεχάρη τους αριστεύσαντες μαθητές και τις μαθήτριες για τις διακρίσεις τους αυτές στον αγώνα της μάθησης, υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι θα πρέπει να τιμούμε όλους εκείνους που ετίμησαν τα Ελληνικά Γράμματα, την Ελληνική Παιδεία και το Ελληνικό Γένος.

Μέσα από την τιμή που αποδίδουμε στους τιμωμένους Αγίους Τρείς Ιεράρχες, καταφέρνουμε να πλησιάσουμε πιο κοντά και να τους γνωρίσουμε περισσότερο με αποτέλεσμα να ωφελούμεθα πνευματικά από την ζωή, το έργο και την διδασκαλία τους, παίρνοντας όλα εκείνα τα απαραίτητα μηνύματα, τα οποία είναι μηνύματα ζωής, χαράς, ελπίδος και αισιοδοξίας.

Αν θέλουμε να δούμε το μέλλον μας θα πρέπει κατά τρόπο σαφή να διδασκόμεθα από το παρελθόν και να προβληματιζόμαστε από το παρόν μας. Δεν θα πρέπει ποτέ να κυριαρχήσει στην σκέψη, στο συναίσθημα και στις αποφάσεις των παιδιών, η απογοήτευση και όλα εκείνα που είναι αποτελέσματα της ζωής μακριά από τον Θεό. Όταν κανείς απομακρύνεται από τον Θεό, η ζωή γεμίζει δυσκολίες και προβλήματα, όταν όμως κανείς πλησιάζει στον Θεό, τα όποια προβλήματα λύνονται με μεγαλύτερη ευχέρεια.

Το μυστικό της κάθε επιτυχίας είναι η διάθεση η αγαθή. Θα πρέπει να διαγωνιζόμεθα και να προσπαθούμε να βελτιώνουμε συνεχώς τις προϋποθέσεις και τις δυνάμεις μας, με πρώτη εκείνες τις πνευματικές οι οποίες και προσδιορίζουν σε μεγάλο ποσοστό και τις αντοχές μας. Πόσο πιο εύκολα αντιμετωπίζουμε ένα θέμα όταν είμαστε χαρούμενοι και πόσο δυσκολευόμαστε όταν είμαστε λυπημένοι και μέσα στην κατάθλιψη και δυσκολίες.

Η επικοινωνία και η γνωριμία μας με το παρελθόν και την ιστορία, είναι ένα σημαντικό γεγονός που μπορεί να μας βοηθήσει να αντέξουμε και να ξεπεράσουμε τις κρίσεις και τα προβλήματα, τις οποίες βιώνουμε στις ημέρες που ζούμε, αρκεί να έχουμε Πίστη και Ελπίδα στον Θεό, όπως είχαν και οι πρόγονοί μας, που μέσα από τους δικούς τους αγώνες  μπορούμε και ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Εν συνεχεία και μετά το πέρας της Τελετής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εδέχθη τους Αριστεύσαντες Μαθητές και τις Μαθήτριες καθώς επίσης και τους εκπαιδευτικούς και τους δασκάλους, εις την Αίθουσα του Επισκοπείου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να ακούσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή τις σκέψεις των νέων, γύρω από θέματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.