You are currently viewing Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι. Μ. Λαγκαδά

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι. Μ. Λαγκαδά

Την 29η του τρέχοντος μηνός Ιανουαρίου ε.έ., Κυριακή ΙΖ΄ Ματθαίου, ημέρα μνήμης της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβει εις την περιοχή της κωμοπόλεως του Σοχού, όπου χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις τον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σοχού.

Στην Κυριακάτικη ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε επικαίρος πάνω στην ακουσθήσα σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι ο Ιησούς Χριστός, ήρθε και έρχεται και είναι συνεχώς μαζί μας και ανάμεσα μας, για να μας καλέσει όλους εις την Μετάνοια και στην Σωτηρία, δίδοντας  μας την δυνατότητα να έχουμε την Ευλογία της Ουρανίου Κληρονομίας Του.

Θα πρέπει να μάθουμε στην ζωή μας να λέμε το «Κύριε Ελέησον» και να αναγνωρίζουμε το ποιος είναι ο αληθινός Κύριος και ο Δημιουργός των πάντων. Έρχονται συνεχώς πολλοί αφελείς, οι οποίοι τυφλωμένοι από τα πάθη και τις αδυναμίες τους και γεμάτοι εγωισμό και έπαρσή, και διαλαλούν ότι δεν υπάρχει Θεός και ότι όλα επάνω στον κόσμο είναι τυχαία, με αποτέλεσμα  αυτά τα μηνύματα, να εισέρχονται στα παιδιά μας, στις οικογένειες μας, στις κοινωνίες μας, έχοντας ως αποτέλεσμα την αύξηση των εγκλημάτων και των ανομιών των ανθρώπων, καθώς επίσης  και την  ισοπέδωση των ιδανικών και των αξιών του καθενός.

Η Πίστη για την ζωή του ανθρώπου είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, διότι αυτός που πιστεύει ειλικρινά μπορεί να ζει μέσα στο πλήρωμα της δημιουργίας. Η ζωή του ανθρώπου δεν πρέπει να είναι ένα πείραμα, αλλά ένα γεγονός δυναμικό και μία πορεία η οποία συνεχίζεται και μετά τον θάνατο, τον οποίο κατήργησε ο Κύριος με τον δικό Του θάνατο, συμπλήρωσε σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης.

Καταλήγοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι, η ζωή στην Εκκλησία μας, είναι μία ζωή Αναστάσεως, Χαράς και Ευλογίας. Καθώς βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα μίας νέας χρονιάς, ο καθένας από εμάς ας κάνει ένα νέο ξεκίνημα βάζοντας την δύναμη της Πίστεως μπροστά και  αναζητώντας  διαρκώς το έλεος Ιησού Χριστού, λέγοντας ειλικρινά μέσα από την ψυχή του το «Κύριε Ελέησον με».

Χωρίς τον Χριστό η Κοινωνία μας «κακώς δαιμονίζεται» και η ζωή του ανθρώπου γίνεται  μία κόλαση, ένα μαρτύριο και μία ταλαιπωρία. Με την δύναμη όμως της αληθινής Πίστεως και της Προσευχής, όλα μπορούμε να τα ξεπεράσουμε, είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε ως κοινωνία, είτε ως χώρα γενικότερα και να τα αλλάξουμε προς το καλό και το καλύτερο γεμίζοντας τα, από την Ευλογία και την Χάρη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ο Οποίος είναι «χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας».

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, μετέβει εις την κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Σοχού, όπου και απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής με κεντρικό θέμα «αγαπώ τον αθλητισμό – αγαπώ τον εαυτό μου»,  και κύριο ομιλητή, τον κ. Παπαδημητρίου Κωνσταντίνο, Πτυχιούχο της Σχολής Τ.Ε.ΦΑ.Α του Α.Π.Θ.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.