You are currently viewing ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 19ου ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΥ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 19ου ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΥ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, Κυριακή των προ της Χριστού Γεννήσεως, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ και ακολούθως τελέσθηκαν τα εγκαίνια του ενοριακού συσσιτίου του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου στην περιοχή Ποσειδωνίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
Είναι το 19ο ενοριακό συσσίτιο κατά σειρά που λειτουργεί στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και αποτελεί το ίδιο όσο και τα υπόλοιπα 18 συσσίτια μια επισιτιστική βοήθεια και υποστήριξη σε ευπαθείς οικογένειες το οποίο και θα λειτουργεί καθημερινά.
Μέχρι τώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου λειτουργούσε κοινωνικό παντοπωλείο στο οποίο και μπορούσαν αδελφοί μας να λαμβάνουν τρόφιμα και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης.
Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε από τον Παναγιώτατο ο αγιασμός της ενάρξεως του συσσιτίου και αμέσως έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου αρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης, ο οποίος και ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟ για το ενδιαφέρον που δείχνει στον τομέα της φιλανθρωπίας αλλά και ιδιαιτέρως για την έναρξη του παρόντος συσσιτίου το οποίο και ξεκίνησε με τις ευλογίες του. Όπως επίσης τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Στέφανο Τόλιο και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο αρχιμ. Ιάκωβο Αθανασίου, τον καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους π. Εφραίμ για την προσφορά εκ μέρους της Ι. Μονής σε αγαθά προς το συσσίτιο.
Ευχαρίστησε επίσης τους συνεφημερίους του και συγκυρηναίους στο έργο αυτό τους πρωτοπρεσβυτέρους π. Παλαιολόγο Μάνο, προϊστάμενο του Ιερού Ναού και π. Θεοδόσιο Αργυρόπουλο
Στην επίτευξη του έργου αυτού συνετέλεσαν ορισμένοι φορείς της πόλεως και συμβολικά έλαβαν από τον Παναγιώτατο ως ευλογία και ενθύμιο την ιερά εικόνα του αγίου Φωτίου όπως ο Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο εκπρόσωπος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης και εκ μέρους του Προέδρου αυτής κ. Λεωνίδα Παπαδόπουλο, τον κ. Αφεντούλη Γεωργιάδη, το ζεύγος Αναστάσιο και Κωνσταντίνα Φωτιάδη, τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, οι οποίοι και υποστήριξαν οικονομικά της τεχνικές εργασίες της κουζίνας . Επίσης ευχαρίστησε για την παροχή ειδών τροφής τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τους βουλευτές κ. Σταύρο Καλαφάτη και Κωνσταντίνο Γκιουλέκα και τον πρώην Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Ευστράτιο Σιμόπουλο. Τους προϊσταμένους των Ιερών Ναών, Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αναλήψεως του Κυρίου, Αγίας Αναστασίας και Αγίου Ελευθερίου για την παροχή σχετικών οδηγιών ως προς την ευταξία και την εύρυθμη λειτουργία του συσσιτίου και για τον επαγγελματικό εξοπλισμό της κουζίνας κ. Σοφοκλή Παπακυριαζή και την τεχνική κατασκευαστική εταιρείας Νεόφυτος και ΣΙΑ. Κινητήριος δύναμις όλου του έργου αυτού αποτελούν οι ευσεβείς χριστιανοί της ενορίας αυτής οι οποίοι από το πρώτο κάλεσμα της εκκλησίας τους, βρέθηκαν υποστηρικτές και συμπαραστάτες στο δύσκολο και επίπονο αλλά θεάρεστο ξεκίνημα της ενορίας αυτής.
Στις δύσκολες στιγμές που ζει η πατρίδα μας, κάπου υπάρχει μια μικρή ηλιαχτίδα ελπίδας και σωτηρίας.