Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως, διοργανώνει Χριστουγεννιάτική Φιλανθρωπική Εκδήλωση, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 5 μ.μ.

Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως, διοργανώνει Χριστουγεννιάτική Φιλανθρωπική Εκδήλωση, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 5 μ.μ.

Η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στο πνευματικό κέντρο του ιερού ναού και τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ του φιλοπτώχου – ΄΄Τράπεζα Αγάπης΄΄, για την καθημερινή σίτιση των 130 απόρων συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων και πολλών παιδιών.
Σας καλούμε να στηρίξετε με την παρουσία σας, την ΄΄Τράπεζα Αγάπης΄΄ του Ιερού ναού, που με την αρωγή και την υποστήριξη των ενοριτών και συνεργατών μας, στέκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό των οικονομικά αδύναμων και δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας. Σε μια εποχή οικονομικής και ηθικής κρίσης, είναι απαραίτητη η παροχή συνδρομής, σε εμπερίστατους συνανθρώπους μας, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τα καθημερινά βασικά τους έξοδα και τις δυσκολίες της ζωής τους. Η παρουσία και η συμμετοχή σας, θα προσφέρει ελπίδα και δύναμη σε εκείνους που έχουν την ανάγκη μας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα προσφερθεί τσάι και εδέσματα από τις κυρίες του φιλοπτώχου, ενώ θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος κλήρωση, με πολλά και πλούσια δώρα. Πέρα από τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα, η εκδήλωση στοχεύει στην διασκέδαση σας και υπόσχεται να σας μεταφέρει στο πνεύμα και στην μαγεία των Χριστουγέννων!
Το πρόγραμμα της φιλανθρωπικής εκδήλωσης περιλαμβάνει τα κάτωθι:
• Παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα, από την χορωδία του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως και καθηγητού Βυζαντινής μουσικής, κ. Θωμά Κραβαρίτη.
• Εορταστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της ΄΄παιδικής νεανικής συμφωνικής ορχήστρας Ν. Πατρικίδου΄΄, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η ορχήστρα αποτελείται από 50 μουσικούς και θα εκτελέσει έργα μεγάλων δημιουργών (Prokofiev, Mussorgsky, Strauss, Schubert, Brahms, Χατζιδάκις, κ.α.) υπό την καλλιτεχνική δ/νση της μαέστρου Νίνας Πατρικίδου.
• Συναυλία από την βυζαντινή χορωδία ΄΄Καλλικέλαδος Σάλπιγγα΄΄, υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου του Ι.Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου, Θεολόγου και καθηγητού Βυζαντινής μουσικής, κ. Λεωνίδα Δούκα, όπου θα ψάλουν χριστουγεννιάτικους βυζαντινούς ύμνους.
• Ευρωπαϊκοί χριστουγεννιάτικοι ύμνοι, από την χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αιγάλεω, υπό τον Παναγιώτη Καλύβα.

Ακόμη, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ. η θεατρική ομάδα των Νεανικών Συνάξεων του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως, θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο του Τζέιμς Μάθιου Μπάρι ΄΄Τα Χριστούγεννα του Πήτερ Παν΄΄ (θεατρική διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου), στην αίθουσα του Κινηματοθεάτρου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρουπόλεως (Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου). Την εποπτεία της παράστασης, έχει ο ηθοποιός παιδικής σκηνής Κωνσταντίνος Τζαφέρης.