Επισκέψεις στην Καλαμάτα από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο

Επισκέψεις στην Καλαμάτα από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο

Η δεύτερη μέρα παρουσίας του Αρχιεπισκόπου Τυράννων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου στην Καλαμάτα ξεκίνησε με την επίσκεψή του στο μουσείο παραδοσιακής ενδυμασίας και κοσμήματος του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας «Βικτωρία Γ. Καρέλια».
Ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στους χώρους από την πρόεδρο του Λυκείου, κ. Βικτωρία Καρέλια. Στο τέλος της επίσκεψης , του προσέφερε αναμνηστικά δώρα, ενώ ο κ. Αναστάσιος υπέγραψε στο βιβλίο υψηλών επισκεπτών του μουσείου.
Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος μετέβη στο αρχαιολογικό μουσείο Μεσσηνίας, όπου και ξεναγήθηκε στους χώρους από τη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, κ. Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά.
Τελευταίος σταθμός των επισκέψεών του αποτέλεσε το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας. Εκεί, έτυχε θερμής υποδοχής από τον δήμαρχο Π. Νίκα και τους συνεργάτες του. Ο κ. Νίκας, προσφωνώντας τον Μακαριώτατο, παρουσίασε το έργο και τις δραστηριότητες του δήμου Καλαμάτας και δήλωσε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για αυτόν η επίσκεψή του. Σε ανάμνηση της επίσκεψης, ο δήμαρχος του δώρισε ένα φωτογραφικό λεύκωμα με την ιστορία της Καλαμάτας( έκδοση Γενικών Αρχείων του Κράτους, Παράρτημα Καλαμάτας), τον τουριστικό οδηγό του Δήμου, καθώς και τοπικά προϊόντα.
Ο κ. Αναστάσιος προσέφερε στο δήμαρχο μια αγιογραφημένη εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού, καθώς και τεύχη με το έργο της Εκκλησίας της Αλβανίας.
Τον Μακαριώτατο συνόδευαν οι Μητροπολίτες Απολλωνίας και Φιέρ κ. Νικόλαος, Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, Ιλίου κ. Αθηναγόρας και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός