You are currently viewing Φθιώτιδος Νικόλαος: Να αντισταθούμε στην προσπάθεια αλλοίωσης της Ορθόδοξης Ελλάδος σε άθρησκο κράτος

Φθιώτιδος Νικόλαος: Να αντισταθούμε στην προσπάθεια αλλοίωσης της Ορθόδοξης Ελλάδος σε άθρησκο κράτος

Στην Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ε.ε. των Αγίων Προπατόρων, ο Σεβασμιώτάτος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, παρουσία πολλών ευλαβών προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε λεπτομερώς την ευαγγελική περικοπή στην οποία ο Κύριος μας ωμίλησε για την παραβολή του Μεγάλου Δείπνου.
«Έχει μεγάλη διδακτική σημασία η σημερινή Ευαγγελική περικοπή διότι σε ένα τέτοιο Μέγα δείπνο μας καλεί κάθε Κυριακή αλλά και σε κάθε Θεία Λειτουργία ο Χριστός αλλά εμείς αρνούμαστε να παρευρεθούμε στηριζόμενοι σε διάφορες ανούσιες διακαιολογίες. Το Μέγα Δείπνο είναι η Θεία Ευχαριστία και εμείς οι βαπτισμένοι Ορθόδοξοι χριστιανοί, είμαστε οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Κυρίου μας. Γεννάται το ερώτημα: Εμείς ανταποκρινόμαστε στην πρόσκληση του Χριστού;
Δυστυχώς στις μέρες μας υπάρχει προσπάθεια αλλοίωσης της Ορθόδοξης Ελλάδος σε άθρησκο κράτος. Η αργία της Κυριακής έχει καταπατηθεί και η λειτουργία των καταστημάτων αλλά και οποιαδήποτε άλλης εργασίας την ημέρα της Κυριακής έχει πλέον επιβληθεί. Αν δεν αντισταθούμε νομίμως και ευγενώς θα διαλυθούμε. Η ζωή μας πάνω από όλα θα πρέπει να είναι χριστιανική. Για να διατηρηθεί ένα Έθνος και μια κοινωνία χρειάζεται ενότητα και ένα Έθνος που έχει τον Θεό βοηθό του δεν φοβάται κανένα εχθρό».
Στο τέλος του κηρύγματος ο Ποιμενάρχης εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης, διότι η νέα αδελφότητα της Ιεράς Μονής, η οποία τελεί υπό την ευθύνη του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αμβροσίου Αναστασίου, θα αποκτήσει τους πρώτους της μοναχούς.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας και μέσα σε κλίμα συγκινήσεως, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ευχή ρασοφορίας σε δύο δόκιμους μοναχούς της Ιεράς Μονής στον Παρασκευά Χυμευτό εξ Αταλάντης και στον Κυπριανό Κουκούλη εκ Λαμίας. Τον μεν Παρασκευά ο Σεβασμιώτατος μετονόμασε σε π. Μωυσή, δίνοντας του το όνομα του Μεγάλου Προφήτου και εις μνημόσυνον του αειμνήστου Γέροντος Μωυσέως του Αγιορείτου με τον οποίο ο Ποιμενάρχης  συνδεόταν πνευματικά και αδελφικά. Τον Κυπριανό μετονόμασε σε π. Παρθένιο για τον μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας, προστάτου των Καρκινοπαθών, του οποίου τεμάχιο της Τιμίας και Θαυματουργού Κάρας κατέχει η Ιερά Μονή Αγάθωνος, αλλά και εις μνημόσυνον του αδελφικού φίλου του Σεβασμιωτάτου καλοκάγαθου και ταπεινού Μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Παρθενίου Δόριζα.
Ο Ποιμενάρχης συγκινημένος εξέφρασε την χαρά του για την προσαγωγή των δύο δοκίμων στην μοναχική ζωή και ανέφερε: « Μέσα στην απογοήτευση των χαλεπών ημερών, έρχεται η χάρις του Θεού και μας δίνει τέτοιες πνευματικές χαρές». Προέτρεψε επίσης τους πιστούς να προσεύχονται στην Παναγία και να εύχονται οι νέοι μοναχοί της αδελφότητας να ριζώσουν και η Ιερά Μονή της Παναγίας Αντινίτσης να καταστεί ένα ακόμη πνευματικό ορμητήριο στο οποίο όλοι πιστοί θα βρίσκουν πνευματική ξεκούραση και αγαλλίαση.
Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν οι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και Μουσικολογιώτατοι, καλλίφωνοι Ιεροψάλτες κ. Ευάγγελος Τσιρίγκας και κ. Βασίλειος Γρηγοριάδης.
Ακολούθως εν πομπή και ψαλλόντων απάντων το «Χριστός γεννάται δοξάσατε» μετέβησαν στο χειμερινό αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, όπου δίπλα στο ζεστό τζάκι προσεφέρθη πλούσιο κέρασμα σε όλους και οι νέοι μοναχοί δέχτηκαν τις ευχές και τους ασπασμούς των πιστών και των οικείων τους.