Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος

Επί τη συμπληρώση επτά ετών από την εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά Σπυρίδωνος (Τραντέλλη), τελέσθηκε το πρωί της 12ης Δεκεμβρίου ε.έ., ημέρα μνήμης και τιμής του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το καθ’ έτος τελούμενο Ιερόν Μνημόσυνον, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιλήτου και Καθηγουμένου της Ιεράς Βασιλικής, Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, κ.κ. Αποστόλου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.
Εκ του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμων και Θερμών κ.κ. Δημήτριος, ενώ μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προσήλθε για να τιμήσει τον εορταζόμενον Άγιον και τη μνήμη του μακαριστού Ιεράρχου, ήταν πολλοί Ιερείς της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας του Α.Π.Θ. και Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου δια την Νόσον του Alzheimmer και λοιπών εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου και μελέτης του Γήρατος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, οι κατά σάρκα συγγενείς, καθώς και πολλά πνευματικά τέκνα του αειμνήστου Μητροπολίτου Λαγκαδά Σπυρίδωνος.
Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στην Μνήμη του σήμερα τιμωμένου Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος και είναι ένας από τους 318 Θεοφόρους Πατέρες που έλαβαν μέρος στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, η οποία συνεκλίθη στη Νίκαια από τον Μέγαν Κωνσταντίνον το 325 μ.Χ., που είχε ως στόχο να διαφυλάξει την πίστη και τη διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας ενώ παράλληλα κατεδίκασε και τη διδασκαλία του Αρείου, καθώς και στο πρόσωπο του μακαριστού προκατόχου του, επισημαίνοντας την μεγάλη του προσφορά προς την επαρχία του Λαγκαδά καθ’ όλη την διάρκεια της πολυετούς ποιμαντορίας που είχε, ευχαριστώντας στο τέλος όλους όσους προσήλθαν και τίμησαν με την παρουσία τους την σημερινή ημέρα.
Ακολούθησε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος, ο οποίος και ευρίσκεται εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.