Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Μητροπόλεως Λαγκαδά κατά τον μήνα Δεκέμβριο

Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Μητροπόλεως Λαγκαδά κατά τον μήνα Δεκέμβριο

Το πρωί της 8ης Δεκεμβρίου ε.έ., συνεκλήθη υπό του Σεεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», η Δ΄ Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος.
Στην αρχή της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος έκανε ένα μικρό απολογισμό των πεπραγμένων του έτους που τελειώνει, τονίζοντας πως όλα τα έργα και οι δραστηριότητες που επιτελούνται γίνονται προς πνευματική ωφέλεια των Πιστών και προς δόξαν Θεού.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε θέματα τάξεως και ευταξίας, καθώς επίσης και στην πορεία των έργων του υπό ανέγερση Ιερού Ναού των Θεοφανείων, ο οποίος προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί μετά την αποπεράτωση του, για την λειτουργική ζωή και τις πνευματικές ανάγκες των νέων της πόλεως, με σκοπό να γίνει ένα κέντρο αγωγής και μία πνευματική κυψέλη, μεταφέροντας στον κόσμο και κυρίως στα παιδιά το μήνυμα Ιησού Χριστού και μαθαίνοντας τα της Πίστεως μας, διδάσκοντας παράλληλα την λειτουργική ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας.
Ακολούθως, ομίλησε πάνω σε επίκαιρα θέματά και σύγχρονους προβληματισμούς, τονίζοντας την σχέσεις που πρέπουν να έχουν οι Κληρικοί με τον κόσμο, ενώ έδωσε έμφαση στις επικείμενες εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου και στην σωστή κατανόηση και βίωση των αληθινών μηνυμάτων των εορτών από μέρους των Ιερέων και την μετάδοση τους προς το λαό.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται ιδιαιτέρως αυτές τις ημέρες που διανύουμε, δίδοντας κατευθυντήριες γραμμές για την σωστότερη οργάνωση του επικειμένου ετήσιου Εράνου της Αγάπης της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ ακολούθησε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από θέματα Διοικητής, Ποιμαντικής και Πνευματικής φύσεως που απασχολούν τις κατά τόπους ενορίες και τις περιοχές της Μητροπόλεως, ενώ κλείνοντας της ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, ευχήθηκε καταλλήλως προς όλους τους Ιερείς και τις οικογένειες τους.
Προ της περατώσεως της Συνάξεως, διενεμήθη προς όλους τα βιβλία «Η Ορθόδοξος Εκκλησία κατά της Μασονίας (Δοκίμιο αντιρρητικής Θεολογίας», του Αντωνίου Ιακ. Ελευθεριάδη, Δρ. Φιλολογίας και Θεολογίας, και «Διηγήσομαι πάντα τα Θαυμάσια Σου», του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Δωροθέου Τζεβελέκα, ενώ τέλος ακολούθησε μοναστηριακό γεύμα που παρετέθη προς όλους τους παρευρισκομένους, εις την Τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.