Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Άγιο Νικόλαο στην Κέρκυρα

Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Άγιο Νικόλαο στην Κέρκυρα

Με μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών τιμήθηκε στην Ι. Μ. Κερκύρας η μνήμη του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, όπου το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου 2016, τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου των Γερόντων, Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και συνιερουργούντος του Μητροπολίτου Μογκιλίεφ- Ποντόλσκι Ουκρανίας κ. Αγαπητού.
Ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του προς τους πιστούς, επεσήμανε ότι ο Άγιος Νικόλαος δίδαξε στο ποίμνιό του την αληθινή Πίστη και έδωσε χαρά στους θλιβομένους. Η θλίψη αποτελεί μεταπτωτική  ψυχική κατάσταση του ανθρώπου, ο οποίος βρίσκεται μακριά από την πηγή της ζηώς και της χαράς, τον Ίδιο τον Τριαδικό Θεό. Η θλίψη προέρχεται είτε από τον ίδιο μας τον εαυτό, συνήθως όταν αιτούμαστε να γίνει το θέλημά μας και εν τέλει δεν πραγματοποιείται, είτε από τον πειρασμό, που μας οδηγεί στην απελπισία, είτε τέλος στον περίγυρό μας, από τις διάφορες κατακρίσεις ή τις διαβολές εναντίον μας. Ο πιστός όμως Χριστιανός τις στιγμές εκείνες οπλίζεται με τα χαρίσματα του Παρακλήτου, την αγάπη την Πίστη, τη μακροθυμία, αλλά και τη χαρά. Έτσι και ο Άγιος Νικόλαος προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει, ως σκεύος του Παναγίου Πνεύματος, τη χαρά στους ανθρώπους.
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς να μιμηθούν τη βιοτή του Αγίου Νικολάου και δια των πρεσβειών του να πορευθούν στην οδό της Αγιότητος και της εν Χριστώ Ιησού κοινωνίας.
Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας καλωσόρισε στο νησί τον κ. Αγαπητό, σημειώνοντας ότι η παρουσία του αποδεικνύει την ενότητα της Πίστεως και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος, εντός της Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας, ιδιαίτερα  στους χαλεπούς τούτους καιρούς που διανύει η ανθρωπότητα, πορευόμενη δυστυχώς δίχως το Σωτήρα Χριστό.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία για τους ναυτικούς τόσο του Πολεμικού, όσο και του Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και του Λιμενικού Σώματος,  με την παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου

από την Ι.Μ.Κερκύρας,Παξών και Διαποντίων Νήσων