Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Επίσκοπο Μπογκορόντσκ

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Επίσκοπο Μπογκορόντσκ

Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσότομο Β’ είχε συνάντηση στις 28 Νοεμβρίου 2016 στη Λευκωσία ο Επίσκοπος Μπογκορόντσκ κ. Αντώνιος, Προϊστάμενος της Διευθύνσεως του Πατριαρχείου Μόσχας επί ιδρυμάτων εξωτερικού.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου, συμμετείχε ο Ιερέας Γεώργοι Βιντιάκιν, Προϊστάμενος της Ρωσόφωνης ενορίας Λεμεσου.

Ειδικότερα δε ο Επίσκοπος Αντώνιος ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για την πορεία κατασκευής Ρωσικού Ιερού Ναού στην Κύπρο και τη ζωή της Ρωσόφωνης Ορθόδοξης κοινότητας στη νήσο.

Ο Μακαριώτατος κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την υποστήριξή του προς το σχέδιο και ευχήθκε βοήθεια του Θεού σε όσους εργάζονται στην κατασκευή. Επίσης με θέρμη αναπολούσε την επίσκεψή του στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα και τη συμμετοχή του ,ως επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Εκκλησίας Κύπρου, στους εορτασμούς της 70ης επετείου των γενεθλίων το Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Αυθημερόν ο Επίσκοπος Αντώνιος παρέστη στη γενική συνέλευση των μελών του Ιδρύματος για κατασκευή του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού στο Ρωσικό Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού Λευκωσίας.

Μετά το πέρας της συνελεύσεως ο Θεοφιλέστατος κ. Αντώνιος μετέβη στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Κύπρου, όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμόθεο.

από  ΤΕΕΣ