Παναγίες του Αιγαίου: Οι Αμοργιανοί γιόρτασαν την Χοζοβιώτισσα και οι Κιμώλιοι την Οδηγήτρια

Παναγίες του Αιγαίου: Οι Αμοργιανοί γιόρτασαν την Χοζοβιώτισσα και οι Κιμώλιοι την Οδηγήτρια

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, επί τη εορτή της προστάτιδος του Συλλόγου Αμοργιανών Παναγίας Χοζοβιωτίσσης.

Κίμωλος
Στον περικαλλή Ιερό Ναό της Παναγίας της Οδηγητρίας Κιμώλου, τελέσθηκε χθες το απόγευμα ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, με συρροή Κιμωλίων πιστών και παρουσία προσκυνητών από τη Μήλο και τη Σίφνο, παρουσία του Δημάρχου Κιμώλου κ.Κ. Βεντούρη, του επί τιμή Δημάρχου κ. Γ. Μαγκανιώτη, της Πολιτευτού Κυκλάδων της ΝΔ κα Αικατερίνη Μονογυιού, του Λιμενάρχη Κιμώλου, των Αστυνομικών Διευθυντών Μήλου και Κιμώλου και της Αντιδημάρχου Μήλου κα Σοφίας Ψαθά
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωροθεος Β΄ στην ομιλία του προέβη σε μία θεολογική ανάλυση του Απολυτικίου των Εισοδίων της Θεοτόκου καιτων μηνυμάτων της προς το σύγχρονο άνθρωπο..
Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της ιεράς Εικόνος, με στάσεις,κατά το τοπικό έθος, σε διάφορα σημεία τηςε διαδρομής,κατά τις οποίες αναπέμπονταν αιτήσεις υπέρ υγείας, ενώ οι Κιμώλιοι υπεδέχοντο την αγία εικόνα διερχομένη εκ των οικιών τους με άνθη και θυμιάματα, τηρούντες τα πατρώα έθιμα όχι μόνο οι γέροντες αλλά και οι νεώτεροι.

Πηγή: vimaorthodoxias