Εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Ι.Μ. Λαγκαδά

Εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Ι.Μ. Λαγκαδά

Την Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, του Θαυματουργού, εόρτασε μετά της προβλεπόμενης λαμπρότητος η Ιεράν Μητρόπολιν Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά το διήμερον της 13ης καί 14ης Νοεμβρίου ε.έ.

Αφ’ εσπέρας ετελέσθη εις τον νεόδμητον Ιερόν Ναόν του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά-Μελισσοχωρίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, κατά την διάρκεια του οποίου ομίλησε επικαίρος αναφερόμενος εκτενώς στους αγώνες του Αγίου για την ορθοδοξία και την χριστιανική μας παράδοση.

Την κυριόνυμο ημέρας της εορτής, οπού παράλληλα τιμάται και εορτάζεται από την Αγία μας Εκκλησία η μνήμη του Αποστόλου Φιλίππου και του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον φερώνυμον Ιερόν Ναόν της ενορίας των Λαγυνών, μίας περιοχής όπου τιμάται όλως ιδιαιτέρως ὁ Μεγάλος Θεολόγος και Πατέρας της Ορθοδοξίας από τα παλαιά έτη, καθώς υπήρχε εκεί μεγάλη Αδελφότης επ’ ονόματι του Αγίου η οποία είχε φιλοτεχνήσει και την ιστορική εικόνα που φυλάσσεται εντός του Ναού σε περίοπτη θέση.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους σήμερα τιμωμένους Αγίους καθώς επίσης επεσήμανε την αξία και την σημασία της Μετάνοιας μέσα στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας.

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία τους Σεβασμιωτάτου πατώντας εδώ.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.