Πανήγυρις του Αγίου Νεκταρίου στη Χαλκίδα

Πανήγυρις του Αγίου Νεκταρίου στη Χαλκίδα

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Αγ. Νεκταρίου Κανήθου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών της πόλεως Χαλκίδος και των περιχώρων αλλά και μεγάλου πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν στην εορτή του λαοφιλούς Αγίου Νεκταρίου.
Μετά την Αρτοκλασία, τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ενώ αμέσως μετά την Απόλυση του Εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη λαμπρά λιτανεία, ανά τας οδούς της Ενορίας.
Την επομένη ημέρα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς του πολλούς Κληρικούς της Χαλκίδος και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε, ενώπιον πληθούσης Εκκλησίας, και την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Ιωάννου Κάββαλου, πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, εγγάμου μετά της κ. Βασιλικής Κώνστα.
Στην προσφώνησή του κατά την χειροτονία του, ο νέος Διάκονος Ιωάννης εξέφρασε τον εκ της παιδικής ηλικίας πόθο του για την αγία Ιερωσύνη, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, αλλά και όλων εκείνων οι οποίοι τον βοήθησαν.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του, με αφορμή τον βίο του εορταζοντος Αγίου Νεκταρίου, κάλεσε τον νέο Διάκονο να έχει ως πρότυπο διακονίας και ήθους τον εορτάζοντα Άγιο Νεκτάριο και να παραμένει πιστός στην κλήση Του.
Πριν την χειροτονία ο πνευματικός του νεοχειροτονηθέντος Πρωτοπρεσβ. Άγγελος Πετριτσόπουλος, Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανέγνωσε την Κανονική Συμμαρτυρία.
Μετά την χειροτονία, όλος ο λαός του Θεού ανεφώνησε πολλές φορές το «Άξιος», ενώ η φωνή του Επισκόπου, παρουσιάζοντας τον νεοχειροτονηθέντα «Αύτη η αλλοίωσις της Δεξιάς του Υψίστου» και ο Δοξολογικός Ύμνος «Τις Θεός μέγας, ως ο Θεός ημών» συγκλόνισαν τις ψυχές των ευλαβώς παρασταθέντων στην χειροτονία.
Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εξέφρασε την χαρά του και ευχήθηκε σε όλους τους φέροντες το όνομα του Αγίου.
Στην Ιερά Πανήγυρη έψαλλαν θαυμασιώτατα Χοροί Ιεροψάλτών υπό την διεύθυνση των κ. Δημητρίου Θαλάσση καί κ. Χρήστου Βενιζέλου.
Αμέσως μετά την διανομή του αντιδώρου όλοι πέρασαν στο Πνευματικό Κέντρο και απόλαυσαν την αβραμιαία και αρχοντική φιλοξενία που ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού, Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας και οι συνεργάτιδες και συνεργάτες του, είχαν με χαρά προετοιμάσει.