Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Χρυσόκαστρο Παγγαίου

Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Χρυσόκαστρο Παγγαίου

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος στο Χρυσόκαστρο Παγγαίου, η εορτή της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ.
Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2016, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή πολλών κληρικών, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου, την παρουσία των Πολιτικών Αρχών του τόπου με επικεφαλή τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλλιπον Αναστασιάδη και πλήθος πιστών χριστιανών, κατοίκων του Χρυσόκαστρου και της ευρύτερης περιοχής, που προσήλθαν να ζητήσουν τη προστασία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως αναφερόμενος στους Αρχιστρατήγους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Ακολούθως έλαβε χώρα η λιτάνευση της αρχαίας Εικόνος των Ταξιαρχών.
Το πρωί της κυριώνυμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Eλευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων της Μητροπόλεως.
Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  εκήρυξε το Θείο Λόγο προς το πυκνό εκκλησίασμα αναφερόμενος επί της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη Θεία Λειτουργία: