You are currently viewing Φθιώτιδος Νικόλαος: Κλείστε τα αυτιά σας σ’αυτούς που υβρίζουν το Θεό και την Εκκλησία

Φθιώτιδος Νικόλαος: Κλείστε τα αυτιά σας σ’αυτούς που υβρίζουν το Θεό και την Εκκλησία

Στα πλαίσια των Ποιμαντικών επισκέψεων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου σε Ενορίες της Μητροπολιτικής του Περιφέρειας ο Ποιμενάρχης χθες, Κυριακή 30 Οκτωβρίου, μετέβη στην Κάτω Τιθορέα προκειμένου να χοροστατήσει και να ωμιλήσει στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναλύσας την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας Κυριακή Ε΄ Λουκά αναφέρθηκε λεπτομερώς στην πολύ διδακτική παραβολή του Κυρίου του πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου.

« Ο Κύριος μέσα από αυτή την παραβολή μας επιβεβαιώνει την ύπαρξη της αιωνίου ζωής. Επίσης προτρέπει τους ανθρώπους που έχουν πολλά αγαθά να μην τα κρατούν μόνο για τον εαυτό τους αλλά να τα μοιράζονται με τους πτωχούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Εάν κανείς ζει σε αυτό τον κόσμο με πλούτη και η καρδιά του είναι σκληρή, η ψυχή του θα βασανίζεται στην αιωνιότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος. Επίσης παρότρυνε τους πιστούς να μην παραμελούν τον εκκλησιασμό της Κυριακής διότι στους Ναούς μας την Κυριακή τελείται το Μέγα Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και ακούγεται ο Λόγος του Θεού, ο οποίος είναι πλούτος Αγάπης και Λόγος αληθείας που μας δείχνει τον σωστό δρόμο που πρέπει να ακολουθούμε στη ζωή μας με σκοπό την σωτηρία μας. « Κλείστε τα αυτιά σας σε αυτούς που υβρίζουν καθημερινά το Θεό και την Εκκλησία και ανοίξτε τα για να ακούτε το Λόγο του Θεού. Ο κόσμος σήμερα περνάει μια πολυμέτωπη ηθική και πνευματική κρίση και μόνο κοντά στο Θεό και την Εκκλησία θα την ξεπεράσουμε». Τέλος ο Σεβασμιώτατος δια την εορτή του Αγίου Δημητρίου, ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και συνεχάρη τον Εφημέριο Πρωτ. π. Ευάγγελο Τσαπρούνη για την άψογη εμφάνιση της Ενορίας.

 

 

Διαβάστε εδώ:  Μητρ. Φθιώτιδος: Μαζί με το Θεό, μαζί με το Στρατό, μαζί με τους φιλοτίμους πολιτικούς (ΦΩΤΟ)

 

 

Στην σύντομη προσφώνησή του ο π. Ευάγγελος εκ βάθους ψυχής ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη Φθιώτιδος για την ευλογητή παρουσία του στην Ενορία και με εγκαρδίως του ευχήθηκε έτη πολλά γεμάτα υγεία και δύναμη.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το ιερό μνημόσυνο της ευσεβούς και πιστής αειμνήστου Μαρίας Παππά.

Στην συνέχεια προσεφέρθη κέρασμα στο άνετο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο όπου όλοι οι πιστοί με αισθήματα αγάπης και ενθουσιασμού εξέφρασαν τη χαρά τους για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το χωρίο Τιθορέα (Βελίτσα) προκειμένου να ενημερωθεί από τον εφημέριο π. Μιχαήλ Πατσίαδη για τις εργασίες αποπερατώσεως του πρεσβυτερίου το οποίο ανοικοδόμησε η Ενορία και σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες ώστε μετά Πάσχα του 2017 να εγκαινιασθεί.

Στην γραφική πλατεία του χωριού με τον αιωνόβιο πλάτανο είχε ξεκινήσει ‘Η γιορτή του τσίπουρου’, όπου με παραδοσιακό καζάνι γινόταν η απόσταξη τσίπουρου. Οι φιλόξενοι κάτοικοι του χωριού προσέτρεξαν να καλωσορίσουν τον Σεβασμιώτατο και του προσέφεραν παραδοσιακά κεράσματα. Ο Σεβασμιώτατος ευχόμενος ‘εις υγείαν’ σε όλους δοκίμασε το εκλεκτό τσίπουρο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην απόσταξη και στην Εορτή.

fthiotidos-4 fthiotidos-3 fthiotidos-2