Έκκληση για οικονομική ενίσχυση για το Οικουμενικό Πατριαρχείο ζητάει ο Αμερικής Δημήτριος από τις κοινότητες

Έκκληση για οικονομική ενίσχυση για το Οικουμενικό Πατριαρχείο ζητάει ο Αμερικής Δημήτριος από τις κοινότητες

«Προσκαλώ τις ενορίες μας να περιαγάγουν ειδικό δίσκο για τη στήριξη του ειδικού Ταμείου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών υπέρ των διακονιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου» αναφέρει μεταξύ άλων στην εγκύκλιό του για την αυριανή εορτή των Αγίων Αναργύρων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.
Ακολουθεί ολόκληρη η εγκύκλιος:
1 Νοεμβρίου 2016
Εορτή των Αγίων Αναργύρων
Κοσμά και Δαμιανού
Αμήν λέγω υμίνμ εφ’όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε (Ματθ. 25:40)
Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και Μοναχές, τους Προέδρους και Μέλη των Συμβουλίων των Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων, των Διακεκριμένων Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ,
Κάθε χρόνο η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών ηγείται προσπαθείας ενισχύσεως των φιλανθρωπικών διακονιών του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Αυτές οι διακονίες είναι ζωτικές για τις ανάγκες πολλών και η αγάπη του Χριστού προσφέρεται με τη μορφή ευσπλαγχνικής θεραπείας και φροντίδος διά προγραμμάτων με αποδέκτες ορφανά και πένητες, καθώς και διά του Μπαλουκλείου Νοσοκομείου και οίκου ευγηρίας. Ακολουθώντας το παράδειγμα του Κυρίου μας, Χριστιανοί ανά τους αιώνες έχουν προσφέρει μαρτυρία αυτής της αγάπης χρησιμοποιώντας υπηρεσίες και φιλανθρωπικά έργα. Οι Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός των οποίων τη μνήμη τιμούμε την 1η Νοεμβρίου είναι παραδείγματα αυτού του ιερού έργου.
Έχοντες διά της χάριτος του Θεού τη δύναμη να εκβάλουν πονηρά πνεύματα και να θεραπεύουν ασθένειες, οι άγιοι αυτοί άνδρες χάριζαν ίαση απλόχερα και χωρίς ανταμοιβή και θεράπευαν τους ανθρώπους του περιβάλλοντός των. Εκδηλώνοντας την αγάπη του Θεού μέσα από την αγάπη των για τους συνανθρώπους των, οδήγησαν πολλούς στην πίστη του Χριστού χαρίζοντάς τους υγεία τόσο σωματική όσο και ψυχική. Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός υπηρέτησαν τον Χριστό υπηρετώντας τους έχοντες ανάγκη.
Αυτός είναι και ο πρώτιστος στόχος των φιλανθρωπικών διακονιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Οι πιστοί κληρικοί και λαικοί των κοινοτήτων υπηρετούν τον Χριστό προσφέροντας βοήθεια και θεραπεία σε πολλούς εν ανάγκη ευρισκομένους. Η στήριξή μας προς αυτές τις διακονίες διασφαλίζει ότι αυτή η φροντίδα δίδεται ανιδιοτελώς και η μαρτυρία της υπηρεσίας αποκαλύπτει τη χάρη και τη δύναμη του Θεού για παρηγορία, θεραπεία και δωρεά άφθονης ζωής παρούσης τώρα και αιωνίου.
Με την ιερά ευκαιρία της Εορτής αυτής των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, προσκαλώ όλες τις ενορίες να προσευχηθούν για τις φιλανθρωπικές διακονίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας και για τα τρέχοντα προγράμματα της Φιλανθρωπικής Αδελφότητος Κυριών σε τοπικό, μητροπολιτικό και εθνικό επίπεδο. Προσκαλώ επίσης τις ενορίες μας να περιαγάγουν ειδικό δίσκο την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου για τη στήριξη του ειδικού Ταμείου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών υπέρ των διακονιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Με την προσφορά μας αυτή, μας δίδεται η ευκαιρία να συμμετάσχουμε στις διακονίες αυτές και να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας στην ιερά αποστολή της προσφοράς μας προς τους ελαχίστους αδελφούς του Χριστού [Ματθ. 25:40], δηλαδή της προσφοράς μας προς τον ίδιο τον Χριστό.
Με πατρική εν Χριστώ αγάπη,
† ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος