Ο Φθιώτιδος Νικόλαος αποχαιρέτησε διδακτικά τον κοιμηθέντα “Φθιώτιδος” Καλλίνικο…

Ο Φθιώτιδος Νικόλαος αποχαιρέτησε διδακτικά τον κοιμηθέντα “Φθιώτιδος” Καλλίνικο…

Δεν γνωρίζουμε αν οι παλαιοημερολογίτες Μητροπολίτες Φθιώτιδος Παντελεήμων και Φθιώτιδος Ιγνάτιος, προσήλθαν να ασπαστούν την σορό του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Καλλινίκου, αλλά το έκανε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος.
Σε μια πραγματικά κίνηση αγάπης ο Μητροπολίτης Νικόλαος έφτασε στο ναό των παλαιοημερολογιτών και προς τιμή Του ανακοίνωσε την ενέργεια του αυτή.

fthiotidos_nikolaos_kalinikos-2

Ακολουθεί το Ανακοινωθέν της I.M. Φθιώτιδος

Σε βαθύτατο γήρας και μετά από πολύχρονη ασθένεια, εκοιμήθη ο Επίσκοπος των Γ.Ο.Χ Λαμίας Καλλίνικος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος συνεδέετο με τον γέροντα λόγω κοινής κυκλαδίτικης καταγωγής και λόγω της τακτικής ενισχύσεως εκ μέρους του μακαριστού των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Σήμερα το πρωί, 19 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Λαμίας Πρωτοπρ. π. Παναγιώτη Σερέτη επεσκέφθη τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος των Παλαιοημερολογιτών όπου είχε εκτεθεί η σορός του μακαριστού Καλλινίκου και ασπάσθηκε το λείψανό του, συλλυπηθείς τους συγγενείς του από την Μύκονο και τους εκεί παρευρισκομένους κληρικούς και λαϊκούς του παλαιού ημερολογίου, οι οποίοι προσήλθαν και ασπάσθηκαν την δεξιά του Ποιμενάρχου.
Ο μακαριστός Επίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών Καλλίνικος ήταν άνθρωπος ταπεινός, μετριοπαθής και ουδέποτε εδημιούργησε προβλήματα εις την Ιερά Μητρόπολή μας και προσωπικώς εις τον Σεβασμιώτατο τον οποίο εκτιμούσε και οσάκις συναντώντο απέδιδε τη πρέπουσα τιμή.
Ο μακαριστός είχε χειροτονηθεί διάκονος και πρεσβύτερος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου κυρό Φιλάρετο και ανήκε στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου μέχρι το 1965 οπότε και προσεχώρησε στην τάξη των Παλαιοημερολογιτών.
Ας είναι η μνήμη του αιωνία.