Εγκαίνια Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνης από τον Μητροπολίτη Περιστερίου

Εγκαίνια Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνης από τον Μητροπολίτη Περιστερίου

Με θρησκευτική κατάνυξη, ιεροπρέπεια και την αθρόα συμμετοχή πιστών, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ανθουπόλεως.

Την παραμονή πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών και ο πανηγυρικός Εσπερινός των Εγκαινίων. Προ της ενάρξεως του Εσπερινού έγινε η κατάθεσις των Ιερών Μαρτυρικών Λειψάνων τα οποία και εναποτέθηκαν εις την Αγία Τράπεζα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Σεπτών Λειψάνων εντός του Ιερού Βήματος.

Την επομένη ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Περιστερίου κ.κ. Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού. Από το πρωί τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος στο τέλος του οποίου άρχισε η τελετή των εγκαινίων με τη λιτανεία των ιερών λειψάνων τρεις φορές γύρω από το Ναό. Το τελετουργικό της εισόδου σε αυτόν, τον καθαγιασμό της Αγίας Τραπέζης με τα στάδια που έχει, της τοποθέτησης των ιερών λειψάνων στο «φυτό» της Αγίας Τραπέζης, της σφράγισής του με κηρομαστίχη, της έκπλυσης της Αγίας Τραπέζης με ζεστό νερό, σαπούνια και σφουγγάρια και το σκούπισμά της. Το μύρωμα με Άγιο Μύρο και το σκούπισμα με καινούρια αντιμήνσια, και της ένδυσης με το κατασάρκιο επάνω στο οποίο ενεγράφη η ημερομηνία των εγκαινίων και υπογράφηκε από τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο. Το άναμμα της κανδήλας της Αγίας Τραπέζης, τον καθαγιασμό του Ναού στις τέσσερις πλευρές του με το σφράγισμα με το μονόγραμμα του Χριστού.

Καθ’ όλη την ακολουθία των εγκαινίων ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Απόστολος Καμπουρόπουλος Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας εξηγούσε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τι γινόταν σε κάθε στιγμή της ακολουθίας.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, μεταξύ άλλων επαίνεσε και ευχαρίστησε τους ευλαβείς ενορίτες και προσκυνητές για την καθοριστική συμβολή τους στην αποπεράτωση του Ναού.