Ορθόδοξοι ιερείς στο Βόρειο Καύκασο αποφάσισαν να μάθουν τα βασικά του Ισλάμ

Ορθόδοξοι ιερείς στο Βόρειο Καύκασο αποφάσισαν να μάθουν τα βασικά του Ισλάμ

Ο Αρχιεπίσκοπος Πιατιγκόρσκ και Τερκέσσυ Θεοφύλακτος της περιοχής του Καυκάσου δήλωσε ότι η εκμάθηση των βασικών του Ισλάμ από τους κληρικούς αποτελεί βασική προϋπόθεση για το διαθρησκευτικό διάλόγο!
Στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος στο Πιατιγκόρσκ φιλοξενήθηκε μια συνάντηση των επικεφαλής των τμημάτων από τις ιεραποστολικές επισκοπές του Νότιου και Βόρειου Καυκάσου. Όπως εξήγησε ο κ. Θεοφύλακτος, οι σύνοδοι αυτές διεξάγονται από το αρμόδιο Τμήμα Ιεραποστολ’ης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τακτικά.
Μιλώντας στο φόρουμ ο Αρχιεπίσκοπος Θεοφύλακτος επέστησε την προσοχή σε μια σειρά από χαρακτηριστικά της αποστολής στο Βόρειο Καύκασο, τόνισε την ανάγκη για διαθρησκευτικό διάλογο, γνώση των θρησκευτικών παραδόσεων των γειτονικών λαών, αναφέροντας τα παραδείγματα ιερέων οι οποίοι μελέτησαν την ισλαμική θρησκευτική παράδοση.
Ο ιεράρχης υπενθύμισε, επίσης, την αρχαία ιστορία του Χριστιανισμού στην περιοχή του Καυκάσου και τις επιπτώσεις της στη διαμόρφωση των παραδόσεων των λαών της περιοχής.
Δήλωσε δε πεπεισμένος ότι αυτή η παράδοση δίνει “ένα γερό θεμέλιο για την κατανόηση του Χριστιανισμού στο Βόρειο Καύκασο ως αυτόχθονη θρησκεία, η οποία υφίσταται πάνω από χίλια χρόνια.”

Από ekklhsiaonline