Τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου

Τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου

Σε αγρυπνία που τελέσθηκε στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου γιόρτασε τα ονομαστήρια του ο μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.
Μετέβησαν στην Κόρινθο και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Λαρίσης Ιγνάτιος, Πειραιώς Σεραφείμ, Καισαριανής Δανιήλ, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ζιχνών Ιερόθεος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Ιλίου, Αθηναγόρας, Κηφισίας Κύριλλος, Νέας Ἰωνίας Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Μεγάρων Κωνσταντίνος και ο επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ι.Μ. Κορίνθου «Πλήθος Κληρικών εκ της Ι. Μητροπόλεώς μας ως και εξ άλλων Ι. Μητροπόλεων συνιερούργησαν, ενώ η συμμετοχή του Λαού ήταν ικανή καθ’ όλη την διάρκεια της Ι. Αγρυπνίας. Τους ιεροψαλτικούς χορούς εκόσμησαν με την σεμνή παρουσία τους και τη κατανυκτική μελωδία τους Μοναχές εκ του Ι. Ησυχαστηρίου «Ο Τίμιος Σταυρός», της Ι. Μονής Οσίου Παταπίου και της Ι. Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης, ενώ τον Άμβωνα διακόνησε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής «Παναγία Πάντων Χαρά» και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφερθείς στην προσωπικότητα του Αγ. Ιερομάρτυρος Διονυσίου, ως Ιεράρχου και Μάρτυρος, ευχήθηκε τα δέοντα στον εορτάζοντα «ερατεινό» και «αξιοσέβαστο» Ποιμενάρχη μας, διερμηνεύοντας και τα ευλαβή αισθήματα Κλήρου και Λαού προς το Ιερό Πρόσωπό του.

Ακολούθως, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας με θερμούς λόγους ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς, τον Ι. Κλήρο και τις Μοναστικές Αδελφότητες της Ι. Μητροπόλεώς μας, τις μοναχές που διακόνησαν τα αναλόγια υπό την Γερόντισσα του Ι. Ησυχαστηρίου «Ο Τίμιος Σταυρός» Μεθοδία, κυρίως όμως το ευσεβές Ποίμνιό του, που παρά το προχωρημένο της ώρας, εξεδήλωσε την αγάπη του στον Επίσκοπο και Μητροπολίτη του και ευλογών από καρδιάς ευχήθηκε σε όλους και τα δικά τους έτη να είναι μακρά και σωτήρια, ώστε οι πάντες να λάβουν την χάρη του Αγ. Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου» .