You are currently viewing Mούγκα στην στρούγκα.. Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, έχουν πάρει είδηση τί συμβαίνει στα σχολεία της Ελλάδας;

Mούγκα στην στρούγκα.. Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, έχουν πάρει είδηση τί συμβαίνει στα σχολεία της Ελλάδας;

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ
Ενώ καίγεται το “πελεκούδι”, κατά το δη λεγόμενο, εξαιτίας της αποδόμησης του μαθήματος των Θρησκευτικών από την εκπαίδευση  αλλά και της γενικευμένης επίθεσης που δέχεται η Ορθόδοξη πίστη μας από την κυβέρνηση των Φίληδων –και του μοναδικού θαυμαστή του κ. Πολάκη (χωρίς περαιτέρω σχόλια)–στον χώρο της Εκκλησίας, πέρα από τον θόρυβο των πρώτων ημερών, είναι σαν να μη συμβαίνει τίποτα ! “Business as usual”, όπως θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί!
Ο “ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ”, μπορεί να μην διακρίνεται για τις πρωτιές του  στις δημοσιεύσεις  για Αρχιερατικές ή πολυαρχιερατικές  λειτουργίες, για χοροστασίες και εσπερινούς , ούτε να πρωτοπορεί σε selfie φωτό των Μητροπολιτών μας,που ποζάρουν μάλιστα με περιττή φιλαρέσκεια…!

Είναι, όμως, η μοναδική ιστοσελίδα που δεν σταμάτησε να φωνάζει από την πρώτη στιγμή που κατάλαβε το σχέδιο του  κ.Φίλη, οτι ο Υπουργός Παιδείας της χώρας μας,   δεν παίζει με καθαρά χαρτιά και θα την… “φέρει” πισώπλατα στην Εκκλησία !
Δυστυχώς,  επαληθευτήκαμε  στις επιφυλάξεις που είχαμε!Όταν  όλοι  οι άλλοι θειαμβολογούσαν οτι επέβαλαν στον κ. Φίλη,   τους όρους και αξιώσεις της Εκκλησίας, ήμασταν  η μοναδική ιστοσελίδα που  μέσα στα άγρια χαράματα(εξάλλου ιστορικά, όλα τα μεγάλα και τα μικρά εγκλήματα, νύχτα και χαράματα  πραγματοποιούνται),  μόλις πληροφορηθήκαμε για την έκδοση του ΦΕΚ ,με το οποίο η κυβέρνηση αποδομούμε  το μάθημα των θρησκευτικών από το  γνωστό του επίπεδο , βγήκαμε αμέσως και το καταγγείλαμε!
Αντιδράσαμε αμέσως, ασκώντας σκληρή αλλά δίκαιη κριτική προς τον Αρχιεπίσκοπο και στην Ιεραρχία και κυρίως προς την αρμόδια Συνοδική επιτροπή, για την ολιγωρία που επέδειξαν όλοι,σχετικά με το θέμα. Ασφαλώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και καταιγιστικές και δεν γνωρίζουμε ακόμη τις παρενέργειες που θα έχει αυτή η υπουργική αυθαιρεσία !

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την συνεδρίαση της Ιεραρχίας την προσεχή Τρίτη 4 Οκτώβρη στο Συνοδικό Μέγαρο, για να δούμε αν θα υπάρξουν κάποιες υγιείς φωνές που θα θελήσουν να εισακουσθεί η θέση της Εκκλησίας ή θα ζήσουμε ακόμη ένα φιάσκο, ένα ακόμη κουκούλωμα! 
Eμείς κάνουμε αυτό που επιβάλει το καθήκον μας: ελέγχουμε την διοίκηση της Εκκλησίας   μας και προτάσσουμε όλα εκείνα που επιβάλλει  η συνείδησή μας !
Δεν είμαστε ακραίοι αλλά γαλουχηθήκαμε κοντά στον Μεγάλο Αρχιεπίσκοπό μας Χριστόδουλο,  ο οποίος  με την γνωστή διορατικότητα που τον διέκρινε μας προετοίμαζε :
— ” Όταν  κάποιος θέλει να κάνει κακό στην Ελλάδα ,από δύο σημεία θα αρχίσει τον πόλεμο εναντίον της: από την Παιδεία και την Εκκλησία”!  

Και δεν είχε άδικο! Αυτές τις ημέρες που  δίνουμε μάχη  για όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας και στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, κάναμε μία περιήγηση από δημοσιογραφική περιέργεια, στις επίσημες ιστοσελίδες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της  Κρήτης και των Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου, για να δούμε τί λένε για το θέμα οι εκεί Μητροπόλεις.
Εκτός από μία ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, που λέγει οτι ταυτίζεται με τις ενέργειες και τις απόψεις  του Αρχιεπισκόπου  Αθηνών Ιερωνύμου , δεν υπάρχει τίποτα άλλο! Αλλά είναι αυτό αρκετό; Είναι δυνατόν να μην έχει εκδοθεί ούτε  μία ολιγόλογη ανακοίνωση, που να παίρνει  θέση  για ένα θέμα που τους αφορά και διαλύει την Ελλάδα εις τα εξ ών συνετέθη!

Προφανώς είναι απασχολημένες οι δύο ομάδες που απαρτίζουν τη Σύνοδο με τα μαγειρέματα για το ποίος θα εκλεγεί νέος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας ! Ποιά ομάδα θα υπερισχύσει  για να πάρει κεφάλι, για την επόμενη ημέρα που θα έχουμε εκλογή νέου Αρχιεπιακόπου !  Φεύ!
Αλλά και  στην  Κρήτη και στη Δωδεκάνησο Αγιοι Αρχιερείς, αν δεν κάνω λάθος. ελληνικά  σχολεία έχουμε ακόμη!
Η Ορθόδοξη πίστη και η Ελλάδα είναι απόλυτα συνυφασμένες ! Και όταν προσβάλλεται και λοιδωρείτε η Εκκλησία της Ελλάδος ως κεντρική Εκκλησία, θα πρέπει όλοι μαζί να αντιδρούμε και να την υπερασπιζόμαστε! Νομοτελειακά θα έλθει και η σειρά των άλλων για αλλότρια θέματα   — για θέματα ίσως που δεν ενδιαφέρουν τόσο πολύ την Εκκλησία της Ελλάδος! Και τότε θα καταλάβουν οι Αγιοι Αρχιερείς της Κρήτης και της Δωδεκανήσου τί εννοώ!
Και μία τελευταία  αναφορά για την επίσημη και αυθεντική Ιεραρχία των εν Ελλάδι αυτοαποκαλουμένων Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών, στην οποία προεδρεύει ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών των ΓΟΧ Καλλίνικος! Δεν είδαμε ούτε ακούσαμε τίποτα  και  από αυτούς!
Κάποια  δήλωση ή έστω την παραμικρή   ανησυχία για το θέμα, που θα επέφερε μία  αιτιολογημένη  κινητικότητα στους κόλπους των παλαιοημερολογιτών ! Άκρα του τάφου σιωπή κι εκεί ! Ωσί παρόντες ή μάλλον ανύπαρκτοι!
Φαίνεται τώρα που λείπει ο μισητός εχθρός , ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, δεν έχουν όρεξη να αρθρώσουν λόγο που να αιτιολογεί την παρουσία τους!

Θυμηθείτε τί του έσουρναν για το παραμικρό που γινότανε στην Ελλάδα, όσο ζούσε! Ενώ τώρα όλα βαίνουν καλώς ! Το καλό για όλους είναι οτι ακόμη και σήμερα…” ο Χριστόδουλος  ζεί ” και μας δείχνει τον σωστό δρόμο!