Είναι ο Ρ/Σ της Εκκλησίας σε αντίθεση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο; Θα μας απαντήσει κανείς;

Είναι ο Ρ/Σ της Εκκλησίας σε αντίθεση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο; Θα μας απαντήσει κανείς;

Μια φορά και έναν καιρό ήταν η άλλη φωνή στα fm. Την Κυριακή λοιπόν 25 Σεπτεμβρίου 2016 από ώρας 12:01 έως 13:59 αυτή η φωνή μίλησε αλλιώτικα. Πιστή στο νέο δόγμα της, η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως μας τα είπε με το ν και με το ς.

Η κουβέντα έγινε στο τραπέζι της Κυριακής και εκεί, η αλλιώτικη πλέον φωνή, παρουσίασε τις επιλογές για το μάθημα των Θρησκευτικών του Υπουργείου Θρησκευμάτων.

Ο καλεσμένος σχολικός σύμβουλος, μέσα από τα ραδιοκύματα και το διαδίκτυο, με άριστα προπαγανδιστικό τρόπο, μετέδωσε το επιβληθέν νέο πρόγραμμα σπουδών στα θρησκευτικά.

Στην εκπομπή παρουσιάστηκε απροκάλυπτα ως θετικό, το απορριφθέν από την Ιερά Σύνοδο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ισχνές ακούστηκαν οι αντιδράσεις των λοιπών καλεσμένων, οι δε οικοδεσπότες, με ούριο καιρό, μάλλον συνέπλεαν με το καράβι της νέας εποχής στα Θρησκευτικά.

Οι ομοτράπεζοι στα γεύματα εκείνης της ημέρας, όπου γης, αναρωτήθηκαν για το αν είναι πρόκληση, η επανάληψη της εκπομπής, αυτήν την περίοδο.

Ή απάντηση είναι προφανής, όταν τούτο συμβαίνει εν μέσω του πολέμου που εξαπέλυσαν κατά του Υπουργού Θρησκευμάτων, με επιστολές, δηλώσεις και κηρύγματα Αρχιεπίσκοπος και επιφανείς Ιεράρχες.

Ο αιφνιδιασμός τους, με την επιβολή της αλλαγής του μαθήματος μόνο για τους ορθοδόξους μαθητές, από θρησκευτικά σε χαλαρή θρησκειολογία, τους έφερε στα χαρακώματα. Έτοιμοι από τον καιρό να κάνουνε το ράσο σημαία, ξεκίνησαν τον Ιερό Αγώνα. Τώρα κάποια προγενέστερα τραπεζώματα, κάνουν αβέβαιο το αν η νίκη θα είναι βεβαία.

Η παραίτηση του Διευθυντή του περιοδικού Θεολογία, ήταν ίσως μια προειδοποίηση, αλλά έγινε γνωστή στην απελθούσα σύνοδο. Οι Ιεράρχες της παρούσης συνόδου, συνεδρίασαν νωρίς τον Σεπτέμβριο για να προλάβουν τις τελευταίες φωτογραφίες στον Αγιασμό των σχολείων. Έτσι ο φερόμενος ως νεωκόρος και ψάλτης, σε συνεργασία πιθανόν με πρώην και νυν συναδέλφους του, αιφνιδίασε τους πάντες.

Η απόφαση του Υπουργού Παιδείας, εξ όσων ακούσαμε δεν προβλημάτισε τους υπευθύνους του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και προγραμμάτισαν την εκπομπή.

Αν βέβαια οι σχέσεις των υπευθύνων του Σταθμού με τον φερόμενο ως μέλος νεοβουδιστικής οργάνωσης Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων και τον παραιτηθέντα Διευθυντή του περιοδικού Θεολογία και μέλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου είναι αγαθές, τότε απλά ζούμε μια νύχτα που φωτίζεται με φωτοβολίδες κρότου, έστω και κατόπιν εορτής.

Συνοπτικός

Πηγή: poimin.gr