Μας πουλά και πνεύμα ο κ.Φίλης: ”Να διδασκόμαστε όλοι από τα λάθη μας”

Μας πουλά και πνεύμα ο κ.Φίλης: ”Να διδασκόμαστε όλοι από τα λάθη μας”

Μετά την επιστολή που απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς τον Υπουργό κ. Φίλη, επανέρχεται με νέα απαντητική επιστολή ο κ. Φίλης και αφού συνιστά νηφαλιότητα και ψυχραιμία , πουλάει πνεύμα λέγοντας οτι ” να διδασκόμαστε όλοι από τα λάθη μας”.

Τονίζει μάλιστα με ύφος πολιτικού παλαιάς κοπής  ότι το θέμα των σχέσεων της Διοίκησης της Εκκλησίας με το δικτατορικό καθεστώς, είναι αντικείμενο επιστημονικού και ευρύτερου δημόσιου διαλόγου, που θα πρέπει να έχει στόχο «να διδασκόμαστε όλοι από τα λάθη μας». Αυτά συμβαίνουν και γράφονται όταν αυτός που τα γράφει έχει στείρο πνεύμα και μυωπική αντίληψη των γεγονότων που έζησε αυτή η χώρα

Η επιστολή – απάντηση του ο κ. Φίλη προς τον Αρχιεπίσκοπο έχει ως εξής :

«Μακαριώτατε,

Πληροφορήθηκα δια του ηλεκτρονικού τύπου το περιεχόμενο της επιστολής που μού απευθύνετε σχετικά με τις σχέσεις της Διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος με το δικτατορικό καθεστώς της επταετίας.
Τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο επιστημονικού διαλόγου καθώς και ευρύτερου δημόσιου διαλόγου που πρέπει να γίνεται νηφάλια και ψύχραιμα και με στόχο να διδασκόμαστε όλοι από τα λάθη μας.
Ως προς τα θεσμικά ζητήματα όπως με το μάθημα των Θρησκευτικών, είναι ωφέλιμο να συζητούνται όχι με ανταλλαγή επιστολών αλλά στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας, όπως αυτή υλοποιήθηκε και υλοποιείται και με τη σειρά τακτικών συναντήσεων μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.
Γνωρίζετε ότι είμαι πάντοτε ανοιχτός στο διάλογο και βεβαίως για συνάντηση μαζί σας».

filisieonimos-2