Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος : Το προσκύνημα των Ιερών λειψάνων δεν είναι θέμα της Επιτρόπου Διοικήσεως

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος : Το προσκύνημα των Ιερών λειψάνων δεν είναι θέμα της Επιτρόπου Διοικήσεως

Αυστηρές συστάσεις προς την Επίτροπο Διοικήσεως για την έκθεση που έστειλε, σχετικά με την πρωτοβουλία Διεύθυνσης ενός δημόσιου νηπιαγωγείου, να επισκεφθούν τα παιδιά εκκλησία για προσκύνημα ιερών λειψάνων κατά τη διάρκεια του διδακτικού χρόνου και εν αγνοία των γονιών, απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός σε δηλώσεις του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega για το θέμα. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το προσκύνημα λειψάνων ή εικόνων δεν είναι σημερινό φαινόμενο, τονίζοντας ότι «δεν είναι θέμα της Επιτρόπου πώς θα θρησκεύει ο λαός μας. Υπεραίβει τα εσκαμμένα, δεν είναι η δουλειά της. Να μην ασχοληθεί με το θέμα της πίστεως και μάλιστα χωρίς να μας ρωτήσει».

Πρόσθεσε μάλιστα πως οι δάσκαλοι είναι «υποχρεωμένοι να δίδουν και την πνευματική διδασκαλία στα παιδιά. Δεν θα δίδουν μόνο γνώσεις και ήθος. Αυτή είναι η πίστη μας. Δεν υποχρεώνουμε κανένα να πάει να προσκυνήσει, είναι προσωπική βούληση και επιθυμία του κάθε ενός ξεχωριστά».