You are currently viewing Συνεχίζει να προκαλεί ο κ. Φίλης!

Συνεχίζει να προκαλεί ο κ. Φίλης!

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Η χθεσινή εμφάνιση του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στην εκπομπή “Επί του πιεστηρίου”, επιβεβαίωσε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο την εμπάθεια που δείχνει προς την Ορθόδοξη Πίστη μας και το δείχνει πλέον χωρικά κανένα δισταγμό. Ο κ. Φίλης δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα ως καθ´ύλην αρμόδιος Υπουργός, έναντι των θεσμικών εκπροσώπων της μεγαλύτερης και πλέον συμπαγούς θρησκευτικής ομολογίας στη χώρα που είναι ο ίδιος Υπουργός και πληρώνετε γιαυτή τη θέση.
Πολλά και αξιοπρόσεκτα είπε ο κ. Φίλης εμείς, όμως, θα σταθούμε στα πιο βασικά:
1. Εξέθεσε δημόσια τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών  Ιερώνυμο–τον οποίο αντιμετωπίζει ως Πρόεδρο ενός Σωματείου, παρά ως τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας– όταν λέγει οτι..

–“ο Μακαριότατος, ήταν  γνώστης για την μετάπτωση του μαθήματος των …θρησκευμάτων  από βασικό σε βοηθητικό εγχειρίδιο”επισημαίνοντας μάλιστα οτι έθεσε δύο(2) βασικά αιτήματα τα οποία ικανοποιήθηκαν από το Υπουργείο .

Και τα αιτήματα αυτά ήταν :
Α. Να μην μειωθούν οι ώρες των Θεησκευτικών. Και Β. Να μη θιγούν οι Θεολόγοι. Και αφού τα δεχθήκαμε, είπε ο κ. Φίλης με στόμφο, δεν μπορεί να ζητήσει τίποτα άλλο γιατί δεν συνδιοικούμε την χώρα και στα σχολεία ο Υπουργός έχει την ευθύνη για το σχολικό πρόγραμμα!

Όμως γεννώνται κάποια ερωτήματα– υπό την προϋπόθεση βέβαια οτι λέει την αλήθεια ο κ. Φίλης– ο Αρχιεπίσκοπος θέτοντας τους όρους αυτούς και αφήνοντας όλα τα άλλα ελεύθερα στην διακριτική ευχέρεια του κ. Υπουργού, εκπροσώπησε το σύνολο της Ιεραρχίας ή εξέφραζε  προσωπική του άποψη. Δηλαδή ήταν το προσωπικό dead line που έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην επιδρομή των….αθέων; Ας μας απαντήσει κάποιος για να καταλάβουμε τί παιχνίδι παίζεται!

Στη συνέχεια βέβαια της εκπομπής ο κ. Φίλης, γινότανε ολοένα και πιο προκλητικός. Όταν έγινε μάλιστα αναφορά από τους συντονιστές της συζήτησης σε πρόσφατη δήλωση του Σεβ. Μεσογαίας κ. Νικολάου για το μάθημα των Θρησκευτικών, ο κ. Φίλης τον αποκαλούσε με σκαιότατο τρόπο με το επώνυμό του, δηλαδή ως …κ.Χατζηνικολάου.
Και παρά την προσωπική παρέμβαση του κ.Μάκη Κουρή, να τον προσφωνεί ως Σεβασμιώτατο, ο κ. Φίλης συνέχισε να τον προσφωνεί αναιδώς με το επώνυμό του.
Λησμονώντας προφανώς  τί έπαθαν τα… Σημιτάκια, όταν ,προ 16 ετών, αποκαλούσαν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ως… κ. Παρασκευαίδη.
Θυμάστε πως αποκαλούσε τον Χριστόδουλο ο  τότε ισχυρός Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Σταθόπουλος και ο κ. Τζαννετάκος κ.ά.; Πού είναι τώρα όλοι αυτοί;
— Ως εκλείπει  καπνός, εκλειπέτωσαν, ως τήκεται κηρός από προσώπου πυρός, ούτως απολούνται..!! Και δεν τους θυμάται κανείς!

Όσο για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης για μία ακόμη φορά δήλωσε οτι η πρόθεσή του είναι να κάνει την Ελλάδα και την Παιδεία …ουδετερόθρησκη!

Και ως άλλος Συνταγματολόγος απεφάνθη με το βάρος των.. τόνων που σηκώνει οτι δεν έχει ουδεμία σχέση η αναφορά για την κρατούσα  Εκκλησία!!

–Μιάς Εκκλησίας, όπως δήλωσε,απούσας από μεγάλα ιστορικά γεγονότα της πατρίδας μας, όπως η αντίσταση κατά της χούντας και — άκουσον, άκουσον–αλλά και από την κατοχή του 1940!

Τί πίνει και δεν μας δίνει ο πανέξυπνος αυτός Υπουργός; Ο ανιστόρητος αυτός άνθρωπος, που προίσταται ανερυθρίαστα της Παιδείας της χώρας μας και τολμά να αμφισβητήσει τους αγώνες και την προσφορά της Εκκλησίας σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της πατρίδας μας!
Αλλά δεν τον συμφέρει να τα θυμάται και μάλιστα σε μία τηλεοπτική εκπομπή! Ήταν τότε που οι ομοϊδεάτες του έκοβαν γλώσσες και έβγαζαν τα μάτια αγωνιστών  Ιερέων που μιλούσαν για Χριστό και Ελλάδα και κρατούσαν τη συνείδηση των Ελλήνων σε εγρήγορση μέχρι να έλθει η ώρα της απαλλαγής από δαύτους ! Όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα!
Αλλά καλά κάνει και τα κάνει και τα λέει όλα αυτά ο πολύς κ. Φίλης! Βρίσκει και τα κάνει. Όταν από την επίσημη Εκκλησία για τον πόλεμο που της γίνεται από την Κυβέρνηση τηρείται σιγή ασυρμάτου γιατί να μην το εκμεταλλεύονται;