You are currently viewing Ο από Καρθαγένης Αλέξιος ακολουθώντας το …” στρίβειν δια του αρραβώνος”  • Διαψεύδει  μεν  οτι …εποφθαλμιά  τη  Σταγών, αλλά δεν δηλώνει και ευθέως οτι δεν ενδιαφέρεται..

Ο από Καρθαγένης Αλέξιος ακολουθώντας το …” στρίβειν δια του αρραβώνος” • Διαψεύδει μεν οτι …εποφθαλμιά τη Σταγών, αλλά δεν δηλώνει και ευθέως οτι δεν ενδιαφέρεται..

Του ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Ο Σεβ. από Καρθαγένης Αλέξιος εξαιτίας των όσων εγράφησαν τις τελευταίες ημέρες και έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, περί ύπαρξης  μελετημένου σχεδίου για να διαδεχθεί οπόταν προκύψει θέμα τον υγιή και με σώας τας φρένας Γέροντα  Σταγών Σεραφείμ,  έρχεται να  βάλλει ένα τέλος με ανακοίνωση – διάψευσή του, την οποία απέστειλε προς πάντας, αλλά όχι όμως και  προς τις ιστοσελίδες  που ασχολήθηκαν με το θέμα. Στην προσπάθειά του, ωστόσο, να προλάβει τα χειρότερα έκανε δύο λάθη:
1. Σκοπίμως απέφυγε να αναφέρει στην ανακοίνωση- διάψευσή του οτι προτού  γράψουν οι ιστοσελίδες τα όσα έγραψαν για  το θέμα αυτό που έχει κάποιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, εσυζητείο πρωτίστως και  ευρέως στους εκκλησιαστικούς κύκλους! Άναψαν τα τηλέφωνα κατά τις μεταμεσονύκτιες συνομιλίες, μεταξύ εκκλησιαστικών προσώπων και μάλιστα μεταξύ ιεραρχών, οι οποίοι εσχολίαζαν το γεγονός και μάλιστα με γαργαλιστικές λεπτομέρειες και διαλόγους μεταξύ των “αρχιτεκτόνων” αυτού του σχεδίου. Επομένως οι ιστοσελίδες που ασχολήθηκαν με το θέμα δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να   μεταφέρουν  απλώς τον παλμό του εκκλησιαστικού χώρου και τον  θόρυβο που είχε ήδη δημιουργηθεί στις τάξεις της Εκκλησίας μας με την εκκλησιαστική αυτή …”μεταγραφή”.  Και μάλιστα όλα αυτά,  ως συνέχεια λόγων και πράξεων των  προσώπων εκείνων  που αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί ο  ρόλος τους και  η αρρωστημένη εμμονή τους να θέσουν στην συγκεκριμένη Μητρόπολη των Σταγών και των Αγίων Μετεώρων τους τίτλους τέλους που θα φέρουν το όνομά τους!
2. Το δεύτερο λάθος που κάνει ο Σεβ. Αλέξιος είναι οτι  στην  ανακοίνωση-διάψευσή του λέει όλα τα άλλα και παρεπιπτόντως   διαψεύδει οτι όσα γράφονται δεν είναι αληθή! Αποφεύγει, όμως, σκοπίμως (;) να δηλώσει ευθαρσώς οτι” δεν ενδιαφέρεται για την διαδοχή στην συγκεκριμένη Μητρόπολη”, όποτε προκύψει αυτή-όπως έκανε  με ανδρείο και ανδρικό τρόπο ο Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος, ο οποίος εδήλωσε οτι δεν ενδιαφέρεται για την Μητρόπολη Άρτης. Το δε περισσόν τούτων, εκ του πονηρού εστίν!
Παρακάτω ακολουθεί η  ανακοίνωση του κ. Αλεξίου , την οποία καθώς θα μελετάτε  θα εντοπίσετε τα παθογενή στοιχεία που αναφέρουμε παραπάνω:

ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Επειδή από διάφορα διαδικτυακά μέσα συνεδέθη το όνομά μου με τη διαδοχή (ως μη ώφειλε) στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων και προς αποκατάσταση της αληθείας επιθυμώ να διαβεβαιώσω τα ακόλουθα.

1) Η Ιερά Μητρόπολις Σταγών και Μετεώρων διαποιμαίνεται υπό ενός κατά πάντα αξίου και σεβασμίου Ιεράρχου, προς το πρόσωπον του οποίου δηλώ τον σεβασμό και την αγάπη μου.

2) Με όλον το Νομό Τρικάλων με συνδέει μια αγάπη πολλών ετών ενέκα της δεκατριετούς πνευματικής διακονίας μου στο χώρο. Αυτό είναι το μόνο αληθές γεγονός, αφού από εκεί ξεκίνησα την Εκκλησιαστική μου πορεία κοντά στο γέροντά μου. Τίποτε λιγώτερο, αλλά και τίποτε περισσότερο.

3) Με ευγενή και φιλάδελφη καλωσύνη η ΔΙΣ απεδέχθη αίτημά μου για την επανυπαγωγή μου στο κλίμα της Εκκλησίας της Ελλάδος, χωρίς να ζητώ τίποτε άλλο, και με γνώμονα την απρόσκοπτη διακονία μου στο χώρο της Εκκλησιαστικής εκπαιδεύσεως στην Ελλάδα.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ ανταποκρινόμενος εν αγάπη απέστειλε απαντητικώς προς την Ιεράν Σύνοδον το Κανονικόν Απολυτήριο Γράμμα, προκειμένου να επακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

4) Οτιδήποτε άλλο λέγεται ή γράφεται ή εκφεύγει των ανωτέρω δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

+ Ο από Καρθαγένης Αλέξιος