You are currently viewing Ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης στον κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλογίμων!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης στον κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλογίμων!

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ
Δόθηκε από την ΔΙΣ στην δημοσιότητα ο νέος κατάλογος των προς Αρχιερατεία εκλογίμων και σε αυτόν περιλαμβάνεται ο γνωστός και δραστήριος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Ηγούμενος του Τρικόρφου Φωκίδας αλλά και Πρωτοσύγκελλος και δεξιός βραχίονας του Μητροπολίτη Φωκίδος Θεοκτίστου.
Ο Αρχιμ. Νεκτάριος ήταν και σε δύο προηγούμενες φάσεις υποψήφιος προς εγγραφή αλλά η κακότητα , η εμπάθεια, το πείσμα και η εκδικητικότητα κάποιων Γερόντων Μητροπολιτών ανέκοψαν την πορεία του κληρικού αυτού προς την εγγραφή, που αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα για κάθε άγαμο κληρικό της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατοχυρωμένο Συνταγματικά δια του Καταστατικού Χάρτου.
Την τελευταία φορά αυτός που συνέχισε να προβάλλει εμπόδια και να προτάσσει διαβόλους και τριβόλους, για να εμποδίσει την εγγραφή του Γέροντα Νεκταρίου ήταν ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, ο οποίος φαίνεται πως έχει τη συνήθεια να μη βλέπει τα προβλήματα που υπάρχουν στην δική του Μεγάλη Μητρόπολη , αλλά θέλει να ασχολείται και να παρεμβαίνει σε άλλες Μητροπόλεις! Ακόμη ηχούν στα αυτιά μου, τα ανθρώπινα λόγια που Αγίου Γέροντα Κεφαλληνίας Γερασίμου, για όσα τράβηξε το διάστημα της Τοποτηρητείας από τον εν λόγω Γέροντα. Θα έλθει η ώρα που θα ασχοληθούμε και με αυτά… Γιατί η κακότητα δεν έχει θέση στη ζωή της Εκκλησίας μας και το αρρωστημένο αυτό φαινόμενο πρέπει να εκλείψει.
Επανερχόμενοι στην τελευταία ταλαιπωρία που υπέστη ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, η οποία σταμάτησε την εγγραφή του στον κατάλογο , υπενθυμίζουμε οτι η Σύνοδος για όλα εκείνα που ελαφρά τη καρδία είπε ο Σεβ. Ηλείας Γερμανός εναντίον του,εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του Συνοδικού μέλους και μάλιστα του Αντιπροέδρου της ΔΙΣ, διέταξε ανακρίσεις με Γραμματέα Συνοδικό Αρχιμανδρίτη .
Από όλη την διαδικασία ουδέν το μεμπτό προέκυψε για τον Αρχιμ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη και το πόρισμα της ανακριτικής διαδικασίας ήλθε στην ΔΙΣ για να αποφανθεί περί του θέματος. Ο Σεβ. Ηλείας μη σεβόμενος ούτε τα χρόνια του, ούτε την διαδικασία που εξαιτίας του η Σύνοδος επέβαλε, ούτε και το θετικό αποτέλεσμα για τον Γέροντα Νεκτάριο, αλλά ούτε και την θετική – διθυραμβική άποψη που κατέθεσε για τον π. Νεκτάριο ένας συνεπίσκοπός του και μάλιστα ο οικείος Ιεράρχης Φωκίδος Θεόκτιστος, επανήλθε στις εμπαθείς εμμονές του.
Στη συζήτηση όμως που έγινε στη ΔΙΣ, οι Συνοδικοί Ιεράρχες απομόνωσαν το Γεροντικό πείσμα του Σεβ. Ηλείας Γερμανού και με την συντριπτική πλειοψηφία των 9 προς 4 , έδωσαν τέλος στις αδολεσχίες και αποφάσισαν να τεθεί η υποψηφιότητα του Αρχιμ. Νεκταρίου Μουλατσιώτη προς εγγραφή στον κατάλογο στην επερχόμενη τακτική Ιεραρχία του Οκτωβρίου !
Οι άλλοι τρείς Ιεράρχες — πλην του Ηλείας Γερμανού που επέμενε μέχρι το τέλος εναντίον του π. Νεκταρίου, σαν παιδί που του παίρνεις το παιχνίδι — ήταν ο…. Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος( που είχε ζητήσει την πρώτη φορά την εγγραφή του Νεκταρίου στον κατάλογο),ο Μαντινείας Αλέξανδρος( που μετά τις δικές του δύο εκλογές,σε Ναυπάκτου και Μαντινείας, θεωρεί οτι …έσπασε το καλούπι των μεγάλων Ιεραρχών και όλοι οι άλλοι είναι ασήμαντοι) και ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, που πρότεινε το θέμα να το λύσει η Ιεραρχία.
Ευτυχώς ,όμως, που υπάρχουν νηφάλιες φωνές Ιεραρχών, χωρίς …ψυχοπαθολογικά προβλήματα και ύψωσαν την φωνή τους θεωρώντας το όλο θέμα εμπαιγμό της διαδικασίας και απαράδεκτη συμπεριφορά προς έναν κληρικό που έχει τα εκ του νόμου τυπικά και ουσιαστικά προσόντα προς εγγραφή. Και το θέμα έληξε επιτυχώς για τον ταλαιπωρημένο από την κακότητα και την εμπάθεια των Γερόντων Ιεραρχών Αρχιμ. Νεκτάριο, ο οποίος τώρα αναμένει την εγγραφή του στον κατάλογο, πανηγυρικά αυτή τη φορά.