You are currently viewing Με γαλιφιές και ψέματα προσπαθεί ο Κίτρους Γεώργιος να παραμείνει στη θέση του Προέδρου της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης(;;;).

Με γαλιφιές και ψέματα προσπαθεί ο Κίτρους Γεώργιος να παραμείνει στη θέση του Προέδρου της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης(;;;).

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Την παρακάτω αλήθεια μου την έλεγε ο αείμνηστος, σοφός Γέρων Κορίνθου Παντελεήμων και όταν το θυμάμαι άλλοτε γελώ και άλλοτε κλαίω. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρω τί να κάνω..

— Σωτηράκι, μου έλεγε… Να ξέρεις οτι αν χείλη Ιερέως ουκ ψεύδονται , χείλη Αρχιερέως ουουου ψεύδονται! Και ο νοών νοείτω!

Αυτό θυμήθηκα όταν πληροφορήθηκα χθές κάτι που πέρασε στα κρυφά γιατί υπάρχει υψηλός δείκτης “προστασίας” άνωθεν, αλλά και από ομοίους του!

Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιο ο οποίος προσήλθε την Δευτέρα στη Σύνοδο για να ενημερώσει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το θέμα της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας στη Θεσσαλονίκη και την θέση του Προέδρου που παρανόμως κρατάει αφού είναι εν ενεργεία Μητροπολίτης και η Μητρόπολή του ευρίσκεται μακριά από την θέση της Ακαδημίας.

Ισχυρίστηκε, λοιπόν,στους Συνοδικούς και στον Αρχιεπίσκοπο ,ψευδόμενος εις γνώση του,οτι εξελέγη για την θέση του Προέδρου από (άκουσον , άκουσον )όλους τους καθηγητές, ενώ οι πληροφορίες λένε οτι τον επέλεξε για τη θέση αυτή το επιστημονικό συμβούλιο, το οποίο είναι του χεριού του καθώς φαίνεται!!Και ο ισχυρισμός αυτός του Κίτρους Γεωργίου, ελέγχεται ως απολύτως ψευδής!

Η Σύνοδος χωρίς να ψάξει σε βάθος τον ισχυρισμό , τον αποδέχθηκε γιατί την εξυπηρετούσε να “κουκουλώσει” όπως- όπως, τα υπόλοιπα και να αφήσει τον Γεώργιο να συνεχίσει να αυθαιρετεί. Ειπώθηκε ακόμη οτι για να διευκολύνει την κατάσταση και να απεμπλακεί η Ακαδημία που τόσο αγαπά από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, υπέβαλε την παραίτησή του! Ουδέν ψευδέστερον τούτου !! Ουδέποτε υπέβαλε παραίτηση ! Απλά το άφησαν τεχνιέντως να διαρρεύσει κάτι παπαγαλάκια για να δείξουν το εύρος της μεγαλοψυχίας του Ιεράρχη!

Συνέβαλαν σε αυτό και κάποιοι Συνοδικοί Αρχιερείς φιλικά προσκείμενοι στον Γεώργιο, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από την…Κλαδ-ική κάποιων Αρχιμανδριτών που τον στηρίζουν, παρέσυραν την διεξαχθείσα συζήτηση εκεί που συνέφερε τον Γεώργιο!
Τώρα αναμένεται να αποφανθεί ο Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας, έγκριτος νομικός κ. Παπαγεωργίου ! Το θέμα ,όμως, είναι οτι η επίμαχη αυτή απόφαση θα ληφθεί με βάση δύο ψευδή δεδομένα και ένα πραγματικό. Τα δύο ψευδή δεδομένα:
1. Οτι τον Γεώργιο εξέλεξαν δήθεν όλοι οι καθηγητές ενώ η αλήθεια είναι οτι εξελέγη απλώς από την επιστημονική επιτροπή, η οποία είναι μια ολιγομελής ομάδα καθηγητών που διάκεινται ευμενώς στον Γεώργιο και
2. Ουδέποτε παραιτήθηκε ο Γεώργιος από τη θέση του Προέδρου της Ακαδημίας, όπως έγινε γνωστό για να του προσδώσουν ανωτερότητα . Οπότε μήπως πρέπει να του συστήσουν να παραιτηθεί πραγματικά για να διευκολύνει την κατάσταση ;
Και το πραγματικό στοιχείο: Ο Μητροπολίτης Γεώργιος είναι εν ενεργεία Μητροπολίτης, ο οποίος μάλιστα διαποιμαίνει μία σημαντική Μητρόπολη που απέχει αρκετά από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας τη Θεσσαλονίκη, έδρα της Ακαδημίας!
Πώς είναι δυνατόν να εγκαταλείπει τα καθήκοντά του στην Μητρόπολη Κίτρους — ποιμαντικά, διοικητικά και λειτουργικά– για να πηγαίνει να διοικεί μία Ακαδημία,στην οποία απλώς διδάσκει μερικές ώρες ;; Κάτι δεν θα κάνει καλά από τα δύο και είναι ολοφάνερο οτι σταδιακά η Μητρόπολη Κίτρους θα είναι η ζημιωμένη της υπόθεσης! Ήδη η Μητρόπολη βάλλεται πανταχόθεν από αιρέσεις ( δωδεκαθεϊστές , πεντηκοστιανοι, χιλιαστές, βρίσκουν το έδαφος εύφορο και εγκαθίστανται )και ο Μητροπολίτης περί άλλα τυρβάζει! Σε λίγο η Μητρόπολη θα είναι διάχυτη από άλλες θρηςκείες και αιρέσεις και ο Μητροπολίτης θα τρέχει να αλλάξει τις… κλειδαριές της Ακαδημίας! Φεύ!
Αντί να εκδαπανάτε στην υπηρεσία του ποιμνίου του και να αναλίσκεται γιαυτό, όπως ακριβώς το ορκίστηκε κατά την χειροτονία του και την ενθρόνισή του, αυτός ασχολείται με την ακαδημαϊκή του καριέρα και το προσωπικό του προφίλ!
Ας δούμε, λοιπόν, ποιά θα είναι η απόφαση του Νομικού Συμβούλου της Εκκλησίας και ας πράξουμε αναλόγως!
Η κατάσταση αυτή, πάντως, όπως έχει γίνει δεν θα έχει καλά ξεμπερδέματα, αν δεν ληφθούν άμεσα γενναίες και αντικειμενικές αποφάσεις που θα περισώσουν το κύρος της Αρχιερωσύνης και θα επισημάνουν στον Γεώργιο το αυτονόητο: Ή παπάς, παπάς, ή ζευγάς,ζευγάς!
Ας επιλέξει! Και αν ως καθηγητής αναπαύεται περισσότερο, ας παραιτηθεί από Μητροπολίτης Κίτρους, για να δώσει την ευκαιρία σε άλλο κληρικό μας που διψά να δουλέψει με αυταπάρνηση για την Εκκλησία μας και τον λαό μας!!