Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παλαιοκάστρου Μυκόνου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παλαιοκάστρου Μυκόνου

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΡΑ ΜΥΚΟΝΟΥ
Στο Καθολικό της ανακαινισθείσης Ιεράς Μονής Παλαιοκάστρου,στην Άνω Μερά Μυκόνου, ιερούργησε χθες, εν πληθούση εκκλησία, ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.
Στην ομιλία του, με αφορμή τη σημερινή Ευαγγελική περικοπή, αναφέρθηκε στην αμφίδρομη σχέση Θεού και ανθρώπου, ανθρώπου και συνανθρώπου του και ομίλησε για το έργο της ανακαινίσεως της Ιεράς Μονής, για την προσδοκία εγκαταβιώσεως σ` αυτήν Μοναστικής Αδελφότητος, καλωσόρισε τη Μοναχή Σιλουανή, η οποία απεφάσισε να εγκαταβιώσει στη Μονή Παλαιοκάστρου, προέτρεψε τους Μυκονίους να συνεργήσουν και να συνεισφέρουν στην αποπεράτωση των εργασιών και, απευθυνόμενος στη Μοναχή Σιλουανή είπε “ήλθατε σε ένα άγνωστο σε σας τόπο, αλλά σε ένα λαό αρχοντικό, ευγενή, πολιτισμένο, φιλόξενο και φιλακόλουθο, ο οποίος σέβεται και τιμά την Εκκλησία, αγαπά και αναγνωρίζει το έργο της και σέβεται τις παραδόσεις της”.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρετέθη παραδοσιακή δοχή,με τη συνέργεια των κυριών της Άνω Μεράς, προς όλους τους εκκλησιασθέντες.