Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν την αγάπη τους στον εορτάζοντα Μητροπολίτη  Ανθιμο.

Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν την αγάπη τους στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Ανθιμο.

Με νεανικό σφρίγος και  ζωντάνια, εόρτασε τα ομομαστήριά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, όταν χιλιάδες λαού κατέκλυσαν τον Αγιο Δημήτριο όπου ετελέσθη η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και στη συνεχεια την Ιερά Μητρόπολη, προκειμένου να του ευχηθούν τα χρόνια πολλά.  Εύχαρις και ικανοποιημένος από τις εκδηλώσεις αγάπης και τις ευχές των πιστών της συμπρωτεύουσας,  ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος δεν έκρυβε τη χαρά του για  την αγάπη του ποιμνίου του, κλήρου και λαού, προς το πρόσωπό του. .

Το πρωί του Σαββάτου προεξήρχε της πολυαρχιερατικλής θείας λειτουργίας στον ναό του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης, όπου φίλοι αρχιερείς, αλλά  και ιερείς της μητρόπολης Θεσσαλονίκης γέμισαν το ιερό βήμα για να συμπροσευχηθούν μαζί του.

Τα πνευματικά του παιδιά, πνευματικοί του φίλοι, επιφανείς παράγοντες της συμπρωτεύουσας  αλλά  και απλός λαός  προσήλθαν στον ναό για να συνεορτάσουν με τον κ. Άνθιμο.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, αφού ομίλησε για τον βίο του Αγίου Ανθίμου και την μεγάλη συμβολή του στο χριστιανικό μας οικοδόμημα,, αμέσως μετά, με λόγια αγάπης και ευγνωμοσύνης, μίλησε για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο, που ανοίγει την αγκαλιά του σε όλους.

Στο τέλος ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Άνθιμος ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη για τα θερμά του λόγια  όσο και όλους τους αρχιερείς, ιερείς και τους πιστούς που με την αγάπη τους γέμισαν την καρδιά του με χαρά και δύναμη όπως είπε, για να συνεχίσει το έργο του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ι. Μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ