You are currently viewing Σκανδαλώδης,προκλητική και αντικανονική ενέργεια του Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου ανήμερα της Παναγίας, να παρεμποδίσει να τελεσθεί θεία λειτουργία στη Μονή Οσίου Εφραίμ, στην Κονταριώτισσα Πιερρίας.

Σκανδαλώδης,προκλητική και αντικανονική ενέργεια του Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου ανήμερα της Παναγίας, να παρεμποδίσει να τελεσθεί θεία λειτουργία στη Μονή Οσίου Εφραίμ, στην Κονταριώτισσα Πιερρίας.

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Όταν σε πάρει η κάτω βόλτα, τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει και να σε επαναφέρει στην σωστή και κόσμια πορεία που απαιτούν οι περιστάσεις και το αξίωμα που φέρεις! Και όπως έλεγε ο θυμόσοφος Γέρων Ιεράρχης Κοζάνης Διονύσιος,” αν ο Αρχιερεύς καταληφθεί από την ασυδοσία και την σιγουριά της ισοβιότητας του αξιώματος που φέρει, τότε αλλοίμονο στον κλήρο και στο λαό που διαποιμαίνει…”
Αυτό φαίνεται πως ισχύει πέρα για πέρα και στην περίπτωση του Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης Γεωργίου, ο οποίος δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τα κατορθώματά του!

Σήμερα μάλιστα, ανήμερα της Παναγίας, ήλθε να προσθέσει έναν ακόμη κρίκο ασχημοσύνης και ευτελισμού του αρχιερατικού αξιώματος, με την επίδειξη αρχιερατικής ισχύος και δεσποτισμού που έκανε, μπροστά στα τρεμάμενα και τρομαγμένα μάτια των Μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Εφραίμ στην Κατερίνη, όταν πρωί πρωί σήμερα, με την τσίμπλα στο μάτι και πριν μεταβεί στο ναό που είχε προγραμματίσει να λειτουργήσει για την εορτή της Παναγίας μας,μετέβη στη Μονή του Οσίου Εφραίμ και ος μη όφειλε απαγόρευσε να τελεσθεί η θεία λειτουργία για την εορτή της Μεγαλόχαρης.
Μάλιστα υπό τα όμματα των πιστών που είχαν ήδη φθάσει στη Μονή για τη θεία λειτουργία και των έντρομων Μοναχών, απείλησε χτυπώντας αυστηρά με το ένα χέρι το δεσποτικό του μπαστούνι στο πάτωμα και ευπρεπίζοντας με το άλλο του χέρι το …αιωρούμενο επανωκαλλίμαυχό του ,τον φοβισμένο συνταξιούχο Ιερέα που είχε ήδη ενδυθεί τα ιερατικά του άμφια και είχε ξεκινήσει την ακολουθία του όρθρου:

–” Να σταματήσεις και να ξεφορέσεις αλλιώς θα σε καθαιρέσω”!!

Άφησε δε ανερυθριάστως την εντολή, ο κόσμος που θα έλθει για να εκκλησιασθεί να πάει στο ναό που θα ιερουργεί ο ίδιος ο Μητροπολίτης, εντός της Κατερίνης!
Στο μεταξύ άρχισαν να συρρέουν οι πιστοί από την ευρύτερη περιοχή και μάλιστα με πούλμαν από το Βόλο, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι δεν ήθελαν επ´ουδενί να μεταβούν στο ναό που ιερουργεί ο Μητροπολίτης αλλά παρέμειναν στη Μονή, συλλέγοντας υπογραφές διαμαρτυρίας, για την αισχρή και αποτρόπαιη πράξη του Μητροπολίτη Γεωργίου.
Και ποιά η αιτία, άραγε, η οποία εβάσκανε τον Μητροπολίτη για να τον οδηγήσει σε αυτή την αψυχολόγητη συμπεριφορά, που θύμισε άλλες εποχές φόβου και δεσποτοκρατίας;
Σύμφωνα με πληροφορίες η επιθυμία του να ελέξει απόλυτα τη Μονή και να την θέσει υπό την πλήρη εποπτεία του, τον οδηγεί εδώ και αρκετό καιρό σε υπερβατικές ενέργειες οι οποίες αφ´ενός εκθέτουν τον ίδιο και αφ´ετέρου αποτελούν ωμές παρεμβάσεις και παρενοχλήσεις στο κατοχυρωμένο με αγώνες αυτοδιοίκητο της Μονής! Μάλιστα η Ηγουμένη της Μονής Αικατερίνη(πρώην Εισαγγελική λειτουργός που γνωρίζει από υποχρεώσεις και δικαιώματα αλλά και κατάχρηση εξουσίας) δεν δίστασε να πεί από το μικρόφωνο,όταν ανήγγειλε στον κόσμο οτι δεν θα τελεσθεί η θεία λειτουργία, οτι αυτό που γίνεται σήμερα, το κάνει ο Μητροπολίτης, δυστυχώς, για οικονομικούς λόγους! Θέλει να ελέξει πλήρως τα οικονομικά της Μονής, είπε με δάκρυα στα μάτια η Αγία Ηγουμένη και παρακάλεσε τον κόσμο να μη σκανδαλισθεί ημέρα που είναι αλλά να προσευχηθεί στην Παναγία μας και στον Αγιο Εφραίμ ωσάν να είχε τελεσθεί η θεία Μυσταγωγία.

Μάλιστα ο γνωστός δημοσιογράφος και φίλος Ηλίας Χρυσικός που ενδιαφέρθηκε να μάθει για το θέμα επικοινώνησε με τον ίδιο τον Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιο, ο οποίος με αυστηρό ύφος τον απείλησε, εμμέσως πλην σαφώς, να μην ασχοληθεί με το θέμα και είναι δικό του δικαίωμα να κάνει αυτά που έκανε!

Η συγκεκριμένη Μονή αποτελεί πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος, από τον Βόλο και πάνω, την Πιερρία και την Μακεδονία . Μάλιστα κάθε χρόνο της Παναγίας αποτελεί μία ευκαιρία πνευματικής απόδρασης, για χιλιάδες πιστούς , οι οποίοι επωφελούμενοι την αργία διοργανώνουν εκδρομές μέχρι τη Μονή και συμμετέχουν ανήμερα της Παναγίας στη θεία λειτουργία. Μάλιστα η αγρυπνία που είχε καθιερωθεί´ παλιά να τελείται με την ευλογία του Γέροντος Κίτρους Αγαθονίκου σταμάτησε να γίνεται γιατί ο κόσμος που συναθροίζεται το πρωί της Παναγίας ήταν πολυαριθμότερος και δεν ήθελε ο Γέρων σοφός Ιεράρχης να μένει αλειτούργητος!

Το γεγονός της σημερινής διακοπής και παρεμπόδισης της θείας λειτουργίας από τον Μητροπολίτη, έχει πάρει διαστάσεις και η κοινωνία της Πιερίας είναι ανάστατη! Δημοσιεύουμε το θέμα με σχετικές φωτό που ελάβαμε και περιμένουμε αντιδράσεις!

Ηχητικό Ντοκουμέντο: